JEFTIN KOLAČ, A PRAVI SE NA BRZAKA Mekani biskvit koji se samo umuti u jednoj činiji i ispeče!
Kolač možete da premažete džemom ili pospete šećerom u prahu.
Sastojci:
4 jaja
220 g brašna
150 ml mleka
100 g šećera
80 g margarina
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom penasto dok se šećer ne istopi. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati kašikom. Na tihoj vatri staviti mleko i margarin da se sjedine, pa sipati u smesu sa brašnom. Izmešati kašikom i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
I SLATKIŠ I UŽINA Mafini sa jabukama su najmekši i najmirišljaviji kolači, a brzo se prave
Odlični kolači koje ćete obožavati.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Savršeno mekan i sočan, a svima uspeva!
Ovaj kolač sa breskvama svi vole, a može stajati 2-3 dana u zatvorenoj posudi.
NAJBOLJI ŽUTI KOLAČ S MALINAMA Ako želite da bude vazdušast i mekan, napravite ga po receptu Dragice Marković
Odličan recept za obožavani biskvit s malinama koji će uspeti svim domaćicama!
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)