KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
Sastojci:
1 šolja griza
1 šolja brašna
1 šolja ulja
1 šolja šećera
1/2 šolje mleka
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1/2 kesice cimeta
2 rendane jabuke
Preliv:
4 kašike šećera
4 kašike mleka
Glazura:
2 kašike ulja
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti jaje sa šećerom, pa dodati griz, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, mleko, ulje, jabuke, cimet. Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, odnosno dok kolač ne porumeni i počne da se odvaja od ivica pleha. Vruć kolač preliti prelivom. Za preliv sjediniti na tihoj vatri sastojke. Kada se ohladi staviti glazuru od istopljene čokolade s uljem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA KAJSIJAMA Najlepši slatkiš s merama na šolje, pravo zadovoljstvo i za pravljenje i za jelo!
Voćni kolač koji se brzo i jednostavno pravi, ali to ne utiče na njegov savršen ukus.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)