NEODOLJIVA, OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Vanil torta sa jagodama - neodoljiv ukus leta
Vrlo jednostavno se pravi, a jako je izdašna i preukusna

Sastojci
Za koru:
Možda vas zanima:

SANJINA TORTA SA JAGODAMA BUDI SVA ČULA Vanila i dosta fila joj daju šmek, nema joj ravne
Pripremite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Sanje Milojević iz Šapca

KREMASTA TORTA SA JAGODAMA Prava letnja poslastica sa tri različita fila i voćem po receptu Slađane Rože iz Zrenjanina
Čarobnica torta sa jagodama je pravi izbor za sve letnje proslave.
3 jajeta
3 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika kakaoa
100 ml mleka
Fil 1:
6 dl mleka
150 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
200 g putera
100 g bele čokolade
Fil 2:
300 g jagoda
10 g želatina u prahu
100 g šećera
Dekoracija:
300 g šlaga
Priprema
Umutiti belanca sa šećerom. Zatim dodavati jedno po jedno žumance muteći mikserom. Na kraju, varjačom umešati brašno i kakao. Sipati u okrugli pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Pečenu koru preliti mlekom.
Sjediniti 500 ml mleka sa šećerom i staviti da proključa. Posebno umutiti ostatak mleka sa pudingom, pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Dodati belu čokoladu i mešati da se istopi. U ohlađen fil dodati puter i dobro sjediniti.
Izmiksati jagode, pa ih prokuvati sa šećerom. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, kad nabubri dodati ga u fil i mešati dok se ne rastopi.
Koru premazati filom 1, pa naneti drugi fil 2.
Kada se ohladi i stegne, premazati umućenim šlagom.
Po želji posuti rendanom čokoladom.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
Komentari (0)