PO RECEPTU MOJE BAKE Jabukovača, izuzetno ukusna i sočna starinska poslastica
Posle obroka zasladite se na domaćinski način
Potrebno je:
- Pola kilograma kore za pitu
- 1 kg jabuka
- 2 jaja
- 250 gr. grožđe
- 3 kašike ulja
- pola margarina
- 4 kašike griza
- 1/3 margarina
- kašika cimeta
- prašak za pecivo
Za preliv
5 kašika vode
4 kašičice šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Uzmite jednu koru i premažite je otopljenim margarinom, pa preko nje stavite drugu koru. Rendane jabuke stavite na drugu koru u koju ste dodali cimet, griz, šećer, prašak za pecivo i jaja.
Umotajte u čvrst rolat i stavite u podmazan pleh. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Kiflice pre pečenja iseći na komadiće i premazati margarinom i uljem.Jabukovac peći pola sata na 250 stepeni.
Kada je ispečeno i ohlađeno, prekrijte ga šećerom u koji ste dodali vanilin šećer.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)