PO RECEPTU MOJE BAKE Jabukovača, izuzetno ukusna i sočna starinska poslastica

Slobodanka Ćorić

06:59

Slatki kutak 0

Posle obroka zasladite se na domaćinski način

pita
Printscreen/Youtube

Potrebno je:

  • Pola kilograma kore za pitu
  • 1 kg jabuka
  • 2 jaja
  • 250 gr. grožđe
  • 3 kašike ulja
  • pola margarina
  • 4 kašike griza
  • 1/3 margarina
  • kašika cimeta
  • prašak za pecivo

Za preliv 

5 kašika vode
4 kašičice šećera
2 vanilin šećera

Priprema:

Uzmite jednu koru i premažite je otopljenim margarinom, pa preko nje stavite drugu koru. Rendane jabuke stavite na drugu koru u koju ste dodali cimet, griz, šećer, prašak za pecivo i jaja.

Umotajte u čvrst rolat i stavite u podmazan pleh. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Kiflice pre pečenja iseći na komadiće i premazati margarinom i uljem.Jabukovac peći pola sata na 250 stepeni.

Kada je ispečeno i ohlađeno, prekrijte ga šećerom u koji ste dodali vanilin šećer. 

Komentari (0)

Loading