STARINSKA MAĐARICA Čuveni kolač koji su naše bake uvek pravile kada dolaze gosti
Što duže stoji, mađarica je ukusnija i lepša.
Sastojci:
Za kore:
600 g mekog brašna
2 jaja
200 g šećera
50 g masti
200 g kisele pavlake
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
250 g šećera
250 g margarina
50 g kakaoa
1 kesica pudinga od čokolade
5 kašika oštrog brašna
Za glazuru:
200 g čokolade
50 g margarina
3 kašike ulja
Priprema:
Kore: Umesite glatko testo od brašna, praška za pecivo, šećera, jaja, masti i pavlake. Podelite na 5 ili 6 jednakih delova, u zavisnosti od veličine pleha i broja kora koje želite da napravite. Rastanjite kore na pobrašnjenoj podlozi i stavite na podmazan pleh odozdo (okrenite ga naopačke). Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kore treba da budu svetle.
Fil: Šećer, brašno, kakao i puding razmutite sa malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri, sipajte pripremljenu mešavinu uz mešanje i skuvajte fil. U ohlađen fil dodajte umućen margarin.
Glazura: Istopite čokoladu sa margarinom i uljem. Kore ređajte jednu na drugi i filujte. Poslednju koru ne filujte. Stavite foliju i neku debelu knjigu ili predmet preko mađarice i ostavite preko noći da odstoji na hladnom. Sutradan stavite glazuru od čokolade.

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)