STARINSKA MAĐARICA Čuveni kolač koji su naše bake uvek pravile kada dolaze gosti
Što duže stoji, mađarica je ukusnija i lepša.
Sastojci:
Za kore:
600 g mekog brašna
2 jaja
200 g šećera
50 g masti
200 g kisele pavlake
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
250 g šećera
250 g margarina
50 g kakaoa
1 kesica pudinga od čokolade
5 kašika oštrog brašna
Za glazuru:
200 g čokolade
50 g margarina
3 kašike ulja
Priprema:
Kore: Umesite glatko testo od brašna, praška za pecivo, šećera, jaja, masti i pavlake. Podelite na 5 ili 6 jednakih delova, u zavisnosti od veličine pleha i broja kora koje želite da napravite. Rastanjite kore na pobrašnjenoj podlozi i stavite na podmazan pleh odozdo (okrenite ga naopačke). Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kore treba da budu svetle.
Fil: Šećer, brašno, kakao i puding razmutite sa malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri, sipajte pripremljenu mešavinu uz mešanje i skuvajte fil. U ohlađen fil dodajte umućen margarin.
Glazura: Istopite čokoladu sa margarinom i uljem. Kore ređajte jednu na drugi i filujte. Poslednju koru ne filujte. Stavite foliju i neku debelu knjigu ili predmet preko mađarice i ostavite preko noći da odstoji na hladnom. Sutradan stavite glazuru od čokolade.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)