Najslađe pečene kruške: Gotove za samo 30 minuta, ujedno i desert i doručak

NajŽena

15:22

Slatki kutak 0

Zdrava i ukusna poslastica...

Kruške
Shutterstock

Pored izuzetnog ukusa, pečene kruške su pogodan desert za vegane i one koji se drže bezglutenske dijete, u zavisnosti od toga sa čime se odlučite da ih poslužite. Veganski kokosov jogurt je odličan izbor, ali će poslužiti i grčki jogurt, sladoled ili klasični šlag. Služe se i kao dodatak jutarnjoj ovsenoj kaši ili pirinču sa (biljnim) mlekom.

Kruške možete čuvati u frižideru u zatvorenoj posudi do tri dana i po potrebi ih zagrejati u rerni. Uživati!

Pečene kruške
Sastojci: 4 srednje kruške
2 kašike kokosovog ulja
2 kašike šećera
2 kašike javorovog sirupa
1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice đumbira u prahu prstohvat muskatnog oraščića
1 kašika jabukovog sirćeta 2 kašike limunovog soka

Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kruške prepolovite i pažljivo ih izdubite kašikom, pa ih raširite u dublji keramički kalup. Kruške prelijte sirćetom, javorovim sirupom i limunovim sokom i pospite ih svim pomenutim začinima i šećerom. Dobro promešajte rukama! Okrenite kruške tako da isečena strana bude okrenuta prema dnu kalupa. Pecite 20 minuta, dok ne omekšaju, pa ih okrenite i pecite još 5 minuta. Poslužite odmah!

 

 

 

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading