Najslađe pečene kruške: Gotove za samo 30 minuta, ujedno i desert i doručak
Zdrava i ukusna poslastica...
Pored izuzetnog ukusa, pečene kruške su pogodan desert za vegane i one koji se drže bezglutenske dijete, u zavisnosti od toga sa čime se odlučite da ih poslužite. Veganski kokosov jogurt je odličan izbor, ali će poslužiti i grčki jogurt, sladoled ili klasični šlag. Služe se i kao dodatak jutarnjoj ovsenoj kaši ili pirinču sa (biljnim) mlekom.
Kruške možete čuvati u frižideru u zatvorenoj posudi do tri dana i po potrebi ih zagrejati u rerni. Uživati!
Pečene kruške
Sastojci: 4 srednje kruške
2 kašike kokosovog ulja
2 kašike šećera
2 kašike javorovog sirupa
1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice đumbira u prahu prstohvat muskatnog oraščića
1 kašika jabukovog sirćeta 2 kašike limunovog soka
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kruške prepolovite i pažljivo ih izdubite kašikom, pa ih raširite u dublji keramički kalup. Kruške prelijte sirćetom, javorovim sirupom i limunovim sokom i pospite ih svim pomenutim začinima i šećerom. Dobro promešajte rukama! Okrenite kruške tako da isečena strana bude okrenuta prema dnu kalupa. Pecite 20 minuta, dok ne omekšaju, pa ih okrenite i pecite još 5 minuta. Poslužite odmah!
Možda vas zanima:
NEĆETE PRESTATI DA GA PIJETE Napravite neodoljivo slatki sirup od KRUŠAKA
Ubacite led u čašu i uživajte.
FRANCUSKI PREPOZNATLJIV DESERT Neobični klafuti sa kruškama napuniće vam stomake
Ako niste probali ovu poslasticu, sad je vreme.
IDEALNA POSLASTICA ZA KRAJ NEDELJE Čarolija od krušaka u vašoj kuhinji
Neće vam oduzeti mnogo vremena.
DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)