ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Idealna za svečanu i slavsku trpezu.

rozen torta
Shutterstock

Potrebno je

  • pakovanje kora za rozen tortu

za fil :

  • 300 g šećera 
  • 300 ml mleka
  • 300 g mlevenih oraha
  • 250 g maslaca

za fondan :

  • 2 kašike ulja
  • 300 g prah šećera
  • 5 kašika vruće vode 
  • 15 kapi arome maline

Priprema

Prokuvajte mleko sa šećerom do ključanja. Onda skinite sa ringle, pa  dodajte orahe, zatim i maslac i mešajte da se otopi i sjedini. Toplim filom premažite kore. Poslednju koru nemojte da filujte. Ostavite u frižider da se stegne. Secite na komade željene veličine i preko stavite fondan. Umutite mikserom prah šećer sa uljem i vodom. Na kraju, dodajte aromu maline i prelijte preko kolača. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading