ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- pakovanje kora za rozen tortu
za fil :
- 300 g šećera
- 300 ml mleka
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g maslaca
za fondan :
- 2 kašike ulja
- 300 g prah šećera
- 5 kašika vruće vode
- 15 kapi arome maline
Priprema
Prokuvajte mleko sa šećerom do ključanja. Onda skinite sa ringle, pa dodajte orahe, zatim i maslac i mešajte da se otopi i sjedini. Toplim filom premažite kore. Poslednju koru nemojte da filujte. Ostavite u frižider da se stegne. Secite na komade željene veličine i preko stavite fondan. Umutite mikserom prah šećer sa uljem i vodom. Na kraju, dodajte aromu maline i prelijte preko kolača. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROZEN TORTA SA FILOM OD ORAHA I VANILE Poslastica koja budi sva čula i ulepšava sve bitne događaje
Očaravajuća poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, još ukusnija od one iz poslastičarnice
Slatka i aromatična, nema ko neće tražiti dodatno parče.
ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNA ROZEN TORTA Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po starom receptu baka Anđe
Očaravajuća poslastica popraviće vam raspoloženje u trenu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)