Najpenastiji sufle od limuna: Testirajte svoje poslastičarske veštine uz ovaj elegantan desert

NajŽena

10:50

Slatki kutak 0

Recept za sufle kakav još niste probali...

Sufle
Printscreen/YouTube/Flour&Butter

Sufle je mekano jelo na bazi jaja koje se može poslužiti i u slatkoj i u slanoj verziji. Servira se odmah po vađenju iz rerne, dok je još pahuljasto i viri iz keramičke posude – idealno za fotografisanje.

Ovog puta donosimo vam recept za sufle od limuna. Lako se priprema, a ujedno je vrlo lako pogrešiti u jednom od koraka. Ako ispadne dobro, biće apsolutna zvezda večeri, a ako negde pođe po zlu, moraćete da je kamuflirate kuglom sladoleda i svežeg voća.

Ne želimo da vas obeshrabrimo, samo vam ne preporučujemo da se upustite u svoju prvu sufle avanturu na dan važne večere za veliku grupu ljudi. Pošto je lista sastojaka zaista kratka, rano isprobajte recept i prilagodite ga svojoj rerni i ukusu.

Imajte na umu da je recept u nastavku dovoljan za pripremu 4-6 malih suflea, u zavisnosti od veličine keramičkih činija.

Sufle od limuna - za zaista posebne prilike
Sastojci: 100 g šećera
3 jaja
1/2 kašike limunove kore
30 ml limunovog soka, prstohvat soli
2 kašičice putera

Postupak: 2 keramičke šolje za sufle dobro premazati puterom i obe posuti sa malo šećera. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutiti žumanca sa 75 g šećera u gustu i mekanu smesu. Dodajte koricu i so od limuna i prstohvat soli, pa kratko promešajte da se sastojci sjedine. Umutiti belanca sa preostalih 25 g šećera u čvrst sneg. Postepeno umešati beli sneg špatulom u žumanca. Sipajte smešu u pripremljene posude. Napunite 3/4 posude, lagano tapkajte posudu o podnožje da biste smesu ravnomerno rasporedili. Pecite između 15 i 20 minuta, u zavisnosti od veličine. Gotov sufle poslužite odmah po vađenju iz rerne!

 

Komentari (0)

Loading