KEPANG KROFNE Nikad sočnije i slađe, a vazdušaste i mekane kao duša

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.

kepang krofne
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 šolje brašna
  • 2 kašike maslaca
  • 1 paket suvog kvasca
  • 5 kašika šećera
  • 1 šolja mleka
  • 1 jaje
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice cimeta

Priprema
Otopite maslac, pa mu dodajte mleko, šećer i so. Dobro promešajte, dodajte jaje, pa onda i kvasac i pustite da odstoji pet minuta. Prebacite u veću posudu i dodajte brašno, pa zamesite. Ostavite da odstoji oko sat vremena pa premesite i pustite da testo opet stoji pola sata do sat vremena. Od testa napravite manje loptice koje zatim oblikujete u štapiće i motate. Možete ih preliti čime hoćete, ali tradicionalno se valjaju u mešavinu šećera i cimeta. Stavite tu mešavinu u papirnu kesu, pa ubacujte jednu po jednu krofnu i dobro ih promešajte u kesi.

@moja.trpeza DORUČAK U ČAŠI: Ceđeni sok od narandže i čije Sastojci: 1 narandža 1 kašika čije 1 kašičica meda 1 limun Priprema: U čašu staviti čiju, dodati mlaku vodu i ostaviti da nabubri 10 minuta. U međuvremenu, iscediti sok od narandže i limuna, pa preliti preko čije. Dodati med po ukusu, dobro promešati i ostaviti da se ohladi 1 sat. Uživajte u ovom ukusnom detoks napitku! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading