KEPANG KROFNE Nikad sočnije i slađe, a vazdušaste i mekane kao duša
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 3 šolje brašna
- 2 kašike maslaca
- 1 paket suvog kvasca
- 5 kašika šećera
- 1 šolja mleka
- 1 jaje
- pola kašičice soli
- pola kašičice cimeta
Priprema
Otopite maslac, pa mu dodajte mleko, šećer i so. Dobro promešajte, dodajte jaje, pa onda i kvasac i pustite da odstoji pet minuta. Prebacite u veću posudu i dodajte brašno, pa zamesite. Ostavite da odstoji oko sat vremena pa premesite i pustite da testo opet stoji pola sata do sat vremena. Od testa napravite manje loptice koje zatim oblikujete u štapiće i motate. Možete ih preliti čime hoćete, ali tradicionalno se valjaju u mešavinu šećera i cimeta. Stavite tu mešavinu u papirnu kesu, pa ubacujte jednu po jednu krofnu i dobro ih promešajte u kesi.
Možda vas zanima:
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA Vazdušaste i sočne, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i savršene, i dupla mera će biti malo.
BOSANSKE KROFNE Spoj tradicije i sreće u pecivu koje se ne odbija
Mirisne i mekane, bićete oduševljeni.
MEKANE KROFNICE BUDE SVA ČULA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Slatke i slasne, za pravo uživanje.
KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)