ORGINALNI RECEPT IZ BAKINOG KUVARA Vanilice, prosto se tope u ustima
Ukus i miris ovog mekanog kolača sa domaćim džemom mnoge podseća na detinjstvo
Sastojci:
- 200 g masti
- 4 kašike šećera
- 1 žumance
- 1 jaje
- 500 g brašna
- 200 g šećera u prahu za posipanje
- džem po ukusu
Priprema:
Mast stavite u duboku posudu, pa dobro umutite, da dobijete gotovo penastu strukturu. Limun iscedite i narendajte koru, pa je dodajte u mast zajedno sa žumancetom i celim jajetom. Sipajte brašno i šećer, pa zamesite testo i ostavite 30 minuta da se odmori. Na radnu površinu prospite malo brašna, pa razvucite testo debljine jedan centimetar. Modlom za kolače vadite "pogačice", odnosno polovine vanilica. Ređajte ih u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Pečene vanilice mažite pekmezom i sastavljajte dve po dve, pa ih uvaljajte u šećer u prahu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)