ORGINALNI RECEPT IZ BAKINOG KUVARA Vanilice, prosto se tope u ustima

Slobodanka Ćorić

13:30

Slatki kutak 0

Ukus i miris ovog mekanog kolača sa domaćim džemom mnoge podseća na detinjstvo

vanilice
Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g masti
  • 4 kašike šećera
  • 1 žumance
  • 1 jaje
  • 500 g brašna
  • 200 g šećera u prahu za posipanje
  • džem po ukusu

Priprema:

Mast stavite u duboku posudu, pa dobro umutite, da dobijete gotovo penastu strukturu. Limun iscedite i narendajte koru, pa je dodajte u mast zajedno sa žumancetom i celim jajetom. Sipajte brašno i šećer, pa zamesite testo i ostavite 30 minuta da se odmori.  Na radnu površinu prospite malo brašna, pa razvucite testo debljine jedan centimetar. Modlom za kolače vadite "pogačice", odnosno polovine vanilica. Ređajte ih u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Pečene vanilice mažite pekmezom i sastavljajte dve po dve, pa ih uvaljajte u šećer u prahu. 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading