STARINSKA BUNDEVARA Recept od gotovih kora iz bakine sveske, neprevaziđena jesenja poslastica
Mirišljava pita sa bundevom i cimetom je zdrav i ukusan slatkiš.
Sastojci:
500 g kora za pitu
800 g očišćene bundeve
100 ml ulja
100 g šećera
1 kesica cimeta
Priprema:
Bundevu izrendajte na krupno, dodajte šećer, cimet i izmešajte. Uzmite tri kore, poprskajte gornju uljem i nafilujte mešavinom od bundeve, pa urolajte. Ređajte u pleh koji ste podmazali uljem. Ponovite isto dok ne potrošite sve kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BUNDEVARA KOJU JE TITO OBOŽAVAO Zamiriše cela kuća dok se peče
Mirisna i mekana kao duša, nema ko će joj odoleti.
STARINSKA BUNDEVARA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve domaćice u Jugoslaviji
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
DOMAĆA BUNDEVARA ZBOK KOJE I KOMŠIJE DOLAZE NEPOZVANE Nema joj ravne
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)