Baklava je većini ljudi omiljeni slatkiš: Donosimo jednostavan recept koji garantuje nikad lepši ukus

Olja Jelić

09:00

Slatki kutak 0

Jednostavan a preukusan recept.

Baklava
Shutterstock

Baklava je većini ljudi broj jedan slatkiš. Iako se u poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je jedan tradicionalni recept broj jedan. 

Recept: 

1 kilogram tankih kora

500 grama oraha

250 grama prezli

1 kilogram šećera

Pola litre ulja

Malo kisele vode

Priprema: 

Svaku koru prvo prelijte uljem koje ste pomešali sa kiselom vodom (u jednoj šolji, malo ulja malo vode). Na treću koru posuti sitno samlevene orahe i prezle.

Tako ređajte u pleh sve dok ne potrošite sav materijal. Iseći baklavu na trouglove ili kocke i stavite da se peče. 

Posle oko sat vremena je gotova i tada je izvadite da se ohladi. 

Preliv:

U pola litre vode skuvajte jedan kilogram šećera. Potrebno je da uvri polovina vode. Po ukusu možete da dodate i malo limuna.

Preliti pečenu baklavu koja se ohladila vrućim prelivom i ostaviti da se ohladi i dobro upije pre služenja.

Komentari (0)

Loading