Baklava je većini ljudi omiljeni slatkiš: Donosimo jednostavan recept koji garantuje nikad lepši ukus
Jednostavan a preukusan recept.

Baklava je većini ljudi broj jedan slatkiš. Iako se u poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je jedan tradicionalni recept broj jedan.
Recept:
1 kilogram tankih kora
500 grama oraha
250 grama prezli
1 kilogram šećera
Pola litre ulja
Malo kisele vode
Priprema:
Svaku koru prvo prelijte uljem koje ste pomešali sa kiselom vodom (u jednoj šolji, malo ulja malo vode). Na treću koru posuti sitno samlevene orahe i prezle.
Tako ređajte u pleh sve dok ne potrošite sav materijal. Iseći baklavu na trouglove ili kocke i stavite da se peče.
Posle oko sat vremena je gotova i tada je izvadite da se ohladi.
Preliv:
U pola litre vode skuvajte jedan kilogram šećera. Potrebno je da uvri polovina vode. Po ukusu možete da dodate i malo limuna.
Preliti pečenu baklavu koja se ohladila vrućim prelivom i ostaviti da se ohladi i dobro upije pre služenja.

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

ALKARAZ SE "IZVUKAO" U ČETVRTFINALU: Njegov sunarodnik je ostvario rutinsku pobedu

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!
TURBULENTNA NOĆ: Anđela i Karić sveli račune i stavili karte na sto, Stefani uverena da je Matora platila Erminu da joj radi o glavi, Rada rešila da se odrekne Ane, ukoliko se pomiri sa Kordom

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)