RUSKE KAPE U POSNOJ VERZIJI Savršeni spoj kokosa i čokolade
Napravite ovaj fenomenalni kolač, nestaće sa stola odmah. Nimalo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno. Odličan predlog za svečanu ili slavsku trpezu.
Potrebno je
Za koru:
- 400 g brašna
- 20 kašika šećera
- 2 praška za pecivo
- 400 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 4 pune kašike kakaoa
Za fil
- 500 ml sojinog mleka
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 kašike gustina
- 3 kašike brašna
- 250 g margarina
Za glazuru:
- 100 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
- kokos
Priprema
Stavite u jednu posudu brašno (200 g), prašak za pecivo (1 kesica) i kakao (2 kašike) pa dobro promešajte. Smesi dodajte šećer (10 kašika), ulje (50 ml) i kiselu vodu (200 ml). Zatim lepo umutite sve sastojke. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu pa poravnajte. Pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Istim postupkom napravite još jednu koru. Oblike vadite čašom nakon što se kore prohlade. Pomešajte u posudi brašno, gustin i 100 ml mleka i dobro umutite. Zagrejte 400 ml mleka sa vanilin šećerom pa u tu šerpu, dodajte prethodnu smesu. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Umućeni margarin dodajte ohlađenom filu pa sve dobro sjedinite mikserom. Onda jedan krug testa dosta premažite filom, pa preklopite drugom korom. Zatim i bočne strane premažite filom pa uvaljajte u kokos. Na kraju, istopite čokoladu sa uljem, pa prelijte vrh posnih ruskih kapa. Kolač ohladite i služite. Bon appetit !
VASINA TORTA Čuvena srpska poslastica bogatog ukusa sve slatkiše baca u drugi plan
Vasina torta je prava poslastica za sve sladokusce!
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Kremasta fantazija koju svi obožavaju na prvi zalogaj!
Ako volite deserte koji spajaju bogate ukuse i savršene teksture, onda je Trostruki užitak kolač prava poslastica za vas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
Komentari (0)