RUSKE KAPE U POSNOJ VERZIJI Savršeni spoj kokosa i čokolade

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Napravite ovaj fenomenalni kolač, nestaće sa stola odmah. Nimalo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno. Odličan predlog za svečanu ili slavsku trpezu.

posne ruske kape
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 400 g brašna
  • 20 kašika šećera
  • 2 praška za pecivo
  • 400 ml kisele vode
  • 100 ml ulja 
  • 4 pune kašike kakaoa

Za fil

  • 500 ml sojinog mleka 
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 3 kašike gustina
  • 3 kašike brašna
  • 250 g margarina

Za glazuru:

  • 100 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • kokos 

Priprema

Stavite u jednu posudu brašno (200 g), prašak za pecivo (1 kesica) i kakao (2 kašike) pa dobro promešajte. Smesi dodajte šećer (10 kašika), ulje (50 ml) i kiselu vodu (200 ml). Zatim lepo umutite sve sastojke. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu pa poravnajte. Pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Istim postupkom napravite još jednu koru. Oblike vadite čašom nakon što se kore prohlade. Pomešajte u posudi brašno, gustin i 100 ml mleka i dobro umutite. Zagrejte 400 ml mleka sa vanilin šećerom pa u tu šerpu, dodajte prethodnu smesu. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Umućeni margarin dodajte ohlađenom filu pa sve dobro sjedinite mikserom. Onda jedan krug testa dosta premažite filom, pa preklopite drugom korom. Zatim i bočne strane premažite filom pa uvaljajte u kokos. Na kraju, istopite čokoladu sa uljem, pa prelijte vrh posnih ruskih kapa. Kolač ohladite i služite. Bon appetit !

Komentari (0)

Loading