ČAROBNI ROZEN KOLAČ Tradicionalni slatkiš po starom, proverenom receptu
Donosimo vam recept za ovaj tradicionalni kolač koji se topi u ustima.
Potrebno je:
- 400 g šećera
- 1 dl vode
- 250 g margarina
- 400 g mlevenih oraha
- 1 pakovanje rozen korica
Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- 2 kašike mlake vode
- 1 kašika ekstrakta maline
- 1 kašika soka od limuna
Priprema kolača
Stavite na vatru vodu i šećer pa kuvajte nakon što provri 3 minuta. Dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi pa skinite sa ringle i umešajte mlevene orahe. Filujte vrućim filom rozen korice, sem poslednje.
Priprema glazure
Viljuškom sjedinite šećer u prahu, mlaku vodu, ekstrakt maline i sok od limuna. Kada napravite potrebno je da bude gusta glazura, da se teško razmazuje. Zadnju koru premažite glazurom. Ukrasite mrvicama u boji ili po izboru. Stavite rozen kolač u frižider. Nakon par sati, secite na štanglice i služite.
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
Komentari (0)