ČAROBNI ROZEN KOLAČ Tradicionalni slatkiš po starom, proverenom receptu
Donosimo vam recept za ovaj tradicionalni kolač koji se topi u ustima.
Potrebno je:
- 400 g šećera
- 1 dl vode
- 250 g margarina
- 400 g mlevenih oraha
- 1 pakovanje rozen korica
Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- 2 kašike mlake vode
- 1 kašika ekstrakta maline
- 1 kašika soka od limuna
Priprema kolača
Stavite na vatru vodu i šećer pa kuvajte nakon što provri 3 minuta. Dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi pa skinite sa ringle i umešajte mlevene orahe. Filujte vrućim filom rozen korice, sem poslednje.
Priprema glazure
Viljuškom sjedinite šećer u prahu, mlaku vodu, ekstrakt maline i sok od limuna. Kada napravite potrebno je da bude gusta glazura, da se teško razmazuje. Zadnju koru premažite glazurom. Ukrasite mrvicama u boji ili po izboru. Stavite rozen kolač u frižider. Nakon par sati, secite na štanglice i služite.
POSNE RAFAELO KUGLICE SAVRŠENO PARIRAJU ORIGINALU Prave se maltene same, a svi gosti ih vole
Mekane i slatke, savršene za svetog Nikolu.
ČOKO MOKO TORTA PO RECEPTU SA KOJIM NEMA GREŠKE Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta, jednostavna i izdašna, gosti će biti oduševljeni,
POSNI ČOKOLADNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE A sve se samo pomeša i peče
Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika.
SARAJEVSKA TORTA MILUJE NEPCA Prepuna oraha, jaja i čokolade, i dupla mera je malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
DOMAĆA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
Komentari (0)