ČAROBNI ROZEN KOLAČ Tradicionalni slatkiš po starom, proverenom receptu
Donosimo vam recept za ovaj tradicionalni kolač koji se topi u ustima.
Potrebno je:
- 400 g šećera
- 1 dl vode
- 250 g margarina
- 400 g mlevenih oraha
- 1 pakovanje rozen korica
Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- 2 kašike mlake vode
- 1 kašika ekstrakta maline
- 1 kašika soka od limuna
Priprema kolača
Stavite na vatru vodu i šećer pa kuvajte nakon što provri 3 minuta. Dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi pa skinite sa ringle i umešajte mlevene orahe. Filujte vrućim filom rozen korice, sem poslednje.
Priprema glazure
Viljuškom sjedinite šećer u prahu, mlaku vodu, ekstrakt maline i sok od limuna. Kada napravite potrebno je da bude gusta glazura, da se teško razmazuje. Zadnju koru premažite glazurom. Ukrasite mrvicama u boji ili po izboru. Stavite rozen kolač u frižider. Nakon par sati, secite na štanglice i služite.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)