ČAROBNI ROZEN KOLAČ Tradicionalni slatkiš po starom, proverenom receptu

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Donosimo vam recept za ovaj tradicionalni kolač koji se topi u ustima.

posna rozen torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g šećera
  • 1 dl vode
  • 250 g margarina
  • 400 g mlevenih oraha
  • 1 pakovanje rozen korica

Za glazuru:

  • 250 g šećera u prahu
  • 2 kašike mlake vode
  • 1 kašika ekstrakta maline
  • 1 kašika soka od limuna

Priprema kolača

Stavite na vatru vodu i šećer pa kuvajte nakon što provri 3 minuta. Dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi pa skinite sa ringle i umešajte mlevene orahe. Filujte vrućim filom rozen korice, sem poslednje.

Priprema glazure

Viljuškom sjedinite šećer u prahu, mlaku vodu, ekstrakt maline i sok od limuna. Kada napravite potrebno je da bude gusta glazura, da se teško razmazuje. Zadnju koru premažite glazurom. Ukrasite mrvicama u boji ili po izboru. Stavite rozen kolač u frižider. Nakon par sati, secite na štanglice i služite.

Komentari (0)

Loading