PUF PUF KROFNE Neodoljive i slatke, a mekane kao duša

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Jede vam se nešto slatko, a ne znate šta da napravite? Napravite puf puf krofne. Osvojiće vas od prvog zalogaja.

puf puf krofne
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 šolje brašna
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica aktivnog suvog kvasca
  • muskatni oraščić
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja tople vode

Priprema:
U maloj posudi rastvorite kvasac u oko 1/4 šolje tople vode. Ostavite da odstoji oko 5-10 minuta dok ne postane penasta. U većoj činiji pomešajte brašno, šećer, muskatni oraščić i prstohvat soli. Sipajte mešavinu kvasca u suve sastojke. Postepeno dodajte preostalu mlaku vodu uz mešanje. Nastavite da mešajte dok ne dobijete glatko i blago rastegljivo testo. Pokrijte činiju čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se testo diže na toplom mestu oko 1 sat. Trebalo bi da se udvostruči. U dubokom loncu ili tiganju zagrejte biljno ulje, a zatim rukama ili kašikom grabite male delove testa i pažljivo ih ubacite u vrelo ulje. Možete koristiti palac da gurnete testo sa kašike u ulje, stvarajući okrugli oblik. Pržite ih dok ne poprime zlatnosmeđu boju sa svih strana, povremeno ih okrećući kako biste obezbedili ravnomerno kuvanje. Ovo bi trebalo da traje oko 2-4 minuta. Pržene lisnate pufove izvadite iz ulja šupljikavom kašikom i stavite ih na tanjir obložen papirnim ubrusima da se ocedi višak ulja. Pustite da se puf malo ohladi pre serviranja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading