PUF PUF KROFNE Neodoljive i slatke, a mekane kao duša
Jede vam se nešto slatko, a ne znate šta da napravite? Napravite puf puf krofne. Osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 2 šolje brašna
- 1/2 šolje šećera
- 1 kašičica aktivnog suvog kvasca
- muskatni oraščić
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja tople vode
Priprema:
U maloj posudi rastvorite kvasac u oko 1/4 šolje tople vode. Ostavite da odstoji oko 5-10 minuta dok ne postane penasta. U većoj činiji pomešajte brašno, šećer, muskatni oraščić i prstohvat soli. Sipajte mešavinu kvasca u suve sastojke. Postepeno dodajte preostalu mlaku vodu uz mešanje. Nastavite da mešajte dok ne dobijete glatko i blago rastegljivo testo. Pokrijte činiju čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se testo diže na toplom mestu oko 1 sat. Trebalo bi da se udvostruči. U dubokom loncu ili tiganju zagrejte biljno ulje, a zatim rukama ili kašikom grabite male delove testa i pažljivo ih ubacite u vrelo ulje. Možete koristiti palac da gurnete testo sa kašike u ulje, stvarajući okrugli oblik. Pržite ih dok ne poprime zlatnosmeđu boju sa svih strana, povremeno ih okrećući kako biste obezbedili ravnomerno kuvanje. Ovo bi trebalo da traje oko 2-4 minuta. Pržene lisnate pufove izvadite iz ulja šupljikavom kašikom i stavite ih na tanjir obložen papirnim ubrusima da se ocedi višak ulja. Pustite da se puf malo ohladi pre serviranja.
Možda vas zanima:
KROFNE Po originalnom pekarskom receptu, vazdušaste i mekane, sa bogatim filom
Sa kremom od lešnika, slatke i sočne.
ŠU ŠU KROFNE Liče na princes, ali su drugačije i posebne Recept i intervju sa Ivanom Marković
Recept za ovaj neodoljivi desert dala nam je Ivana Marković iz Valjeva.
DOMAĆE FRITULE Neodoljive i slatke, savršeno se slažu sa jogurtom
Fenomenalne krofne, uspeće svima, čak i potpunim početnicima.
KEPANG KROFNE Domaće, a sočne i slatke, kao one iz pekare
Neodoljive i posebne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)