POSNA BADEM TORTA Neodoljiva i slatka a uspeće svima, pa i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Pravi se lako i brzo a otopićete se od miline.

posna badem torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1-2 šolje kisele vode
  • 3 kašike džema od kajsija
  • 5 kašika ulja
  • 150 g posne čokolade
  • 1 kašičica sode bikarbone

Za glazuru:

  • džem od kajsije
  • badem

Priprema

U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kiselu vodu, džem, ulje i sodu bikarbonu. Dodajte seckanu posnu čokoladu pa sve izmešajte. Preručite u kalup ili pleh i pecite 20 do 25 minuta na 180 stepeni. Pečenu tortu premažite džemom i listićima badema. Bon appetit

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading