POSNA BADEM TORTA Neodoljiva i slatka a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Pravi se lako i brzo a otopićete se od miline.
Potrebno je:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 1-2 šolje kisele vode
- 3 kašike džema od kajsija
- 5 kašika ulja
- 150 g posne čokolade
- 1 kašičica sode bikarbone
Za glazuru:
- džem od kajsije
- badem
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kiselu vodu, džem, ulje i sodu bikarbonu. Dodajte seckanu posnu čokoladu pa sve izmešajte. Preručite u kalup ili pleh i pecite 20 do 25 minuta na 180 stepeni. Pečenu tortu premažite džemom i listićima badema. Bon appetit
Možda vas zanima:
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
POSNA KESTEN TORTA ZA NAJLEPŠU JESEN Pravi se lako, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)