KOH Starinska poslastica koja uspeva svima, a mekana kao duša

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Dobar predlog za desert kada vam svrate nenajavljeni gosti. Sočan i mekan, neodoljivog ukusa.

koh
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika griza
  • 3 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Preliv:

  • 1 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanil-šećera

Priprema:

Umutite penasto belanca, dodajte šećer i žumanca, a zatim griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Tepsiju obložite pek-papirom. Sipajte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Mleko, šećer i vanil-šećer stavite da provri. Vruć koh prelijte prokuvanim mlekom, ostavite da se ohladi i secite na kocke.

 

Komentari (0)

Loading