POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Sa sočnim nadevom, nema ko vam neće tražiti recept
Ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, mekana kao duša.
Potrebno je
Za testo:
- 500 mililitara mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 mililitara ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 grama brašna
Za fil:
- 500 grama oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite kašiku suvog kvasca i šećer pa nakon 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite testo i pustite da nadođe. Podelite nadošlo testo na 4 dela pa razvucite oklagijom. Orahe potopite u vodu da se natope. Dodajte im šećer i vanilin šećer i kuvajte dok se šećer ne otopi. Pripremljen fil namažite na testo pa uvijte u oblik štrudle. Pecite štrudlu sa orasima u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. Pospite cimetom ili šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Baš kao ona iz bakine kuhinje, i dupla mera će biti malo!
Mirisna i mekana kao duša, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula
Ukusna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Ukus tradicije i toplina doma u svakom zalogaju
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Poslastica na kojoj su odrasle generacije
Ista kao ona iz bakine kuhinje, ukusa za čistu desetku.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)