POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Sa sočnim nadevom, nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, mekana kao duša.

posna štrudla sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 500 mililitara mlake vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 200 mililitara ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 prstohvata soli
  • 1100 grama brašna

Za fil:

  • 500 grama oraha
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite kašiku suvog kvasca i  šećer pa nakon 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite testo i pustite da nadođe. Podelite nadošlo testo na 4 dela pa razvucite oklagijom. Orahe potopite u vodu da se natope. Dodajte im šećer i vanilin šećer i kuvajte dok se šećer ne otopi. Pripremljen fil namažite na testo pa uvijte u oblik štrudle. Pecite štrudlu sa orasima u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. Pospite cimetom ili šećerom u prahu. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading