POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Sa sočnim nadevom, nema ko vam neće tražiti recept
Ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, mekana kao duša.
Potrebno je
Za testo:
- 500 mililitara mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 mililitara ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 grama brašna
Za fil:
- 500 grama oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite kašiku suvog kvasca i šećer pa nakon 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite testo i pustite da nadođe. Podelite nadošlo testo na 4 dela pa razvucite oklagijom. Orahe potopite u vodu da se natope. Dodajte im šećer i vanilin šećer i kuvajte dok se šećer ne otopi. Pripremljen fil namažite na testo pa uvijte u oblik štrudle. Pecite štrudlu sa orasima u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. Pospite cimetom ili šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula
Ukusna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Ukus tradicije i toplina doma u svakom zalogaju
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Poslastica na kojoj su odrasle generacije
Ista kao ona iz bakine kuhinje, ukusa za čistu desetku.
POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)