POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Sa sočnim nadevom, nema ko vam neće tražiti recept
Ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, mekana kao duša.
Potrebno je
Za testo:
- 500 mililitara mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 mililitara ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 grama brašna
Za fil:
- 500 grama oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite kašiku suvog kvasca i šećer pa nakon 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite testo i pustite da nadođe. Podelite nadošlo testo na 4 dela pa razvucite oklagijom. Orahe potopite u vodu da se natope. Dodajte im šećer i vanilin šećer i kuvajte dok se šećer ne otopi. Pripremljen fil namažite na testo pa uvijte u oblik štrudle. Pecite štrudlu sa orasima u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. Pospite cimetom ili šećerom u prahu. Bon appetit!
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)