GRILIJAŠ TORTA Ukus je čista fantazija, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalnog izgleda i još boljeg ukusa, delovaće kao kupljena.
![grilijaš torta](/data/images/2024-02-20/77818_shutterstock-2323684785_f.jpg?timestamp=1708383600)
Potrebno je
Za 3 kore
- 12 jaja
- 12 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 360 g samlevenog grilijaša ( 160 g šećera i 200 g samlevenih oraha)
Za fil
- 5 jaja
- 10 kašika šećera
- 125 g čokolade
- 250 g putera
- 1 vanilin šećer
za grilijaš za posipanje
- 200 g šećera
- 150 g seckanih oraha
Za glazuru
- 150 g čokolade
- 4,5 kašike ulja
Priprema
Na tihoj vatri otopite šećer pa dodajte samlevene orahe da napravite grilijaš. Preručite u nauljen tanjir pa kad se prohladi sameljite. Zasebno u posudi penasto umutite 4 belanca, 4 kašika šećera, 4 žumanca, kašiku brašna i 120 g samlevenog grilijaša. U plehu obloženom pek papirom ispecite tri takve kore. Za fil umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom pa dodajte otopljenu čokoladu. Kad se fil prohladi dodajte umućeni puter. Napravite grilijaš za posipanje kao prethodni ali na kraju krupnije usitnite orahe a ne skroz sitno. Pečene kore filujte pripremljenim filom pa ih obilno pospite grilijašom. Gornju koru samo premažite filom kao i celu tortu sa strane. Pustite da se malo prohladi u frižideru pa namažite čokoladnu glazuru. Glazuru pravite otapanjem čokolade sa uljem. Ivice torte dekorišite sa 100 g putera umućenog sa 100 g otopljene čokolade.
Možda vas zanima:
![kokos torta](/data/images/2024-07-17/94467_shutterstock-1649967439_f.jpg)
KOKOS TORTA OD SAMO 5 SASTOJKA Nepečena poslastica koja miriše na more i plažu
Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta od 1974.godine, u savršenom spoju oraha i voća
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
![mohito torta](/data/images/2024-07-10/93616_shutterstock-1641248422_f.jpg)
MOHITO TORTA Očaravajuća letnja poslastica koja se topi u ustima, a miriše na more
Nazvana po čuvenom piću, ukusa koji se pamti.
![kokos torta na vodi](/data/images/2024-07-04/92907_shutterstock-1429410134_f.jpg)
KOKOS TORTA Jeftina poslastica posna na vodi koja budi uspomene sa mora
Fenomenalna poslastica probudiće sva čula, a pravi se brzo i lako, i štedi kućni budžet.
![anđeoski kolač](/data/images/2024-07-24/95191_shutterstock-200615996_f.jpg)
ANĐEOSKI KOLAČ Vazdušasti desert mekan kao duša koji se uklapa u svaku dijetu
Lagan i vazdušast američki kolač napravićete lako a uzećete parče više.
![ratluk od jagoda](/data/images/2024-07-23/95096_shutterstock-628760258_f.jpg)
RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
![sladoled od pomorandže](/data/images/2024-07-24/95169_shutterstock-1392703688_f.jpg)
POSNI SLADOLED OD POMORANDŽE Gotov začas, a pravi raj za sladokusce, pravićete stalno
Ako volite sladoled možete lako sami da ga napravite kod kuće.
![sufle od malina](/data/images/2024-07-23/95090_shutterstock-216872185_f.jpg)
LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
![sladoled od banane](/data/images/2024-07-23/95052_shutterstock-1767638063_f.jpg)
DOMAĆI SLADOLED OD BANANE Uspeva svima, a topi se u ustima, pravo letnje osveženje
Gotov za 10 minuta, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)