GRILIJAŠ TORTA Ukus je čista fantazija, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalnog izgleda i još boljeg ukusa, delovaće kao kupljena.
Potrebno je
Za 3 kore
- 12 jaja
- 12 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 360 g samlevenog grilijaša ( 160 g šećera i 200 g samlevenih oraha)
Za fil
- 5 jaja
- 10 kašika šećera
- 125 g čokolade
- 250 g putera
- 1 vanilin šećer
za grilijaš za posipanje
- 200 g šećera
- 150 g seckanih oraha
Za glazuru
- 150 g čokolade
- 4,5 kašike ulja
Priprema
Na tihoj vatri otopite šećer pa dodajte samlevene orahe da napravite grilijaš. Preručite u nauljen tanjir pa kad se prohladi sameljite. Zasebno u posudi penasto umutite 4 belanca, 4 kašika šećera, 4 žumanca, kašiku brašna i 120 g samlevenog grilijaša. U plehu obloženom pek papirom ispecite tri takve kore. Za fil umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom pa dodajte otopljenu čokoladu. Kad se fil prohladi dodajte umućeni puter. Napravite grilijaš za posipanje kao prethodni ali na kraju krupnije usitnite orahe a ne skroz sitno. Pečene kore filujte pripremljenim filom pa ih obilno pospite grilijašom. Gornju koru samo premažite filom kao i celu tortu sa strane. Pustite da se malo prohladi u frižideru pa namažite čokoladnu glazuru. Glazuru pravite otapanjem čokolade sa uljem. Ivice torte dekorišite sa 100 g putera umućenog sa 100 g otopljene čokolade.
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)