GRILIJAŠ TORTA Ukus je čista fantazija, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Fenomenalnog izgleda i još boljeg ukusa, delovaće kao kupljena.

grilijaš torta
Shutterstock

Potrebno je

Za 3 kore

  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 360 g samlevenog grilijaša ( 160 g šećera i 200 g samlevenih oraha)

Za fil

  • 5 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 125 g čokolade
  • 250 g putera
  • 1 vanilin šećer

za grilijaš za posipanje

  • 200 g šećera
  • 150 g seckanih oraha

Za glazuru

  • 150 g čokolade
  • 4,5 kašike ulja

Priprema

Na tihoj vatri otopite šećer pa dodajte samlevene orahe da napravite grilijaš. Preručite u nauljen tanjir pa kad se prohladi sameljite. Zasebno u posudi penasto umutite 4 belanca, 4 kašika šećera, 4 žumanca, kašiku brašna i 120 g samlevenog grilijaša. U plehu obloženom pek papirom ispecite tri takve kore. Za fil umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom pa dodajte otopljenu čokoladu. Kad se fil prohladi dodajte umućeni puter. Napravite grilijaš za posipanje kao prethodni ali na kraju krupnije usitnite orahe a ne skroz sitno. Pečene kore filujte pripremljenim filom pa ih obilno pospite grilijašom. Gornju koru samo premažite filom kao i celu tortu sa strane. Pustite da se malo prohladi u frižideru pa namažite čokoladnu glazuru. Glazuru pravite otapanjem čokolade sa uljem. Ivice torte dekorišite sa 100 g putera umućenog sa 100 g otopljene čokolade. 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading