NEODOLJIVE VANILICE OD SAMO 3 SASTOJKA Svi ih vole, a tope se ustima
Prave se brzo i lako a pojedu se u jednom zalogaju, zato najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 kilogram brašna
- 500 grama svinjske masti
- 200 ml jogurta
dodatno
- džem po ukusu
- prah šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jogurt i mast, dok se ne sjedine. Brašno dodajte postepeno, uz neprestano mešanje. Mesite dok ne dobijete fino i glatko testo. Oblikujte loptu pa je razvucite varjačom. Ne treba da bude pretanko ni predebelo. Rakijskom čašicom vadite krugove. U pleh obložen pek papirom ređajte testo. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proveravajte da li su promenile boju, treba da ostanu bele. Pečene vanilice filujte džemom po izboru pa preklopite drugim delom, da dobijete sendvič. Valjajte u šećer u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Najbolje stavite odmah duplu meru
Starinski slatkiš nestaće sa stola odmah.
AUSTRALIJSKI ČUPAVCI Svi vole Lamington kolače, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Čuveni australijski lamington kolači, kod nas poznati kao čupavci, prave se od savršenog čokolada-kokos spoja. Idealni za bilo koju svečanu ili slavsku trpezu, a uspeće svima.
NOVOGODIŠNJI MEDENJACI Slatki kolačići koji se tope u ustima, a najbolje idu uz čaj
Neodoljivi kolačići najviše će obradovati decu, a ukrasiće novogodišnju trpezu.
POSNE ŽERBO KOCKE Fenomenalan kolač koji se topi u ustima, po starom receptu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah, a savršen za sve prilike.
BAKIN KOLAČ Recept za najmekše vafle na svetu koje unuci obožavaju!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
BRZA NAPOLEON TORTA: Jednostavna verzija popularnog deserta, trebaju vam samo 3 sastojka
Napoleon torta je po ukusu najsličnija krempitama, ali je izgled i sama priprema malko drugačija
KOLAČ SA JABUKAMA I ČOKOLADOM Bez miksera, gotov za 20 minuta, topi se u ustima
Čokolada, jabuke, džem... Kombinacija koja osvaja sva čula.
BAKLAVA BEZ KORA Sočan kolač gotov za 10 minuta, a ukus za čistu desetku
Nešto brzo, a jako ukusno, ne previše slatko, po želji se može dodati još šećera kao i sirupa, pa ko kako voli neka izvoli
REFORMA OBLANDA JE SAVRŠEN SITNI KOLAČ Bogat je sočnim čoko filom, a recept je jednostavan i sigurno uspeva čak i početnicima
Mekani fil i šuškavi premaz od belanaca na oblandi oduševiće sva vaša čula
Komentari (0)