NEODOLJIVE VANILICE OD SAMO 3 SASTOJKA Svi ih vole, a tope se ustima
Prave se brzo i lako a pojedu se u jednom zalogaju, zato najbolje stavite duplu meru.

Potrebno je
Možda vas zanima:

VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Najbolje stavite odmah duplu meru
Starinski slatkiš nestaće sa stola odmah.

BAKINE VANILICE SA ORASIMA Po receptu iz stare sveske, bolje od ovih niste jeli
Slatke i savršene za svaku svečanu priliku.

VAFLE SA JAGODAMA Neodoljivi desert od kog će zamirisati cela kuća
Sočni i mekani kao duša, pravićete stalno.

NEODOLJIVE ORASNICE Tradicionalni kolači koji se tope u ustima, a super idu uz kafu
Slatke i mekane, nema ko vam neće tražiti recept.
- 1 kilogram brašna
- 500 grama svinjske masti
- 200 ml jogurta
dodatno
- džem po ukusu
- prah šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jogurt i mast, dok se ne sjedine. Brašno dodajte postepeno, uz neprestano mešanje. Mesite dok ne dobijete fino i glatko testo. Oblikujte loptu pa je razvucite varjačom. Ne treba da bude pretanko ni predebelo. Rakijskom čašicom vadite krugove. U pleh obložen pek papirom ređajte testo. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proveravajte da li su promenile boju, treba da ostanu bele. Pečene vanilice filujte džemom po izboru pa preklopite drugim delom, da dobijete sendvič. Valjajte u šećer u prahu. Prijatno!

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.

ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.

ŽUTI KOLAČ SA JAGODAMA Lagani voćni desert koji budi sva čula, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan, osvežiće vas i zasladiti u trenu.
Komentari (0)