VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE VANILICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad slađe i ukusnije
Prave se lako, a smažu brzo.

BRESKVICE Sočni kolači koje bude nostalgiju na bakinu kuhinju, slatki i aromatični
Fenomenalan slatkip osvojiće vas od prvog zalogaja.

SRCE VANILICE Iznenadite voljenu osobu za Dan zaljubljenih sa neodoljivim kolačićima
Neodoljivi kolači nestaće sa stola odmah.

VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Najbolje stavite odmah duplu meru
Starinski slatkiš nestaće sa stola odmah.
- 1 kilogram brašna
- 500 grama svinjske masti
- 200 ml jogurta
- dodatno
- džem po ukusu
- prah šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jogurt i mast dok se ne sjedine. Brašno dodajte postepeno uz neprestano mešanje. Mesite dok ne dobijete fino i glatko testo. Oblikujte loptu pa je razvucite varjačom. Ne treba da bude pretanko ni predebelo. Rakijskom čašicom vadite krugove. U pleh obložen pek-papirom ređajte testo. Pecite oko 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proveravajte da li su promenile boju, treba da ostanu bele. Pečene vanilice filujte džemom po izboru pa preklopite drugim delom, da dobijete sendvič. Valjajte u šećer u prahu.

HAMBURGER SUPA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Služite toplo.

DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
Komentari (0)