VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kilogram brašna
  • 500 grama svinjske masti
  • 200 ml jogurta
  • dodatno
  • džem po ukusu
  • prah šećer 

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jogurt i mast dok se ne sjedine. Brašno dodajte postepeno uz neprestano mešanje. Mesite dok ne dobijete fino i glatko testo. Oblikujte loptu pa je razvucite varjačom. Ne treba da bude pretanko ni predebelo. Rakijskom čašicom vadite krugove. U pleh obložen pek-papirom ređajte testo. Pecite oko 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proveravajte da li su promenile boju, treba da ostanu bele. Pečene vanilice filujte džemom po izboru pa preklopite drugim delom, da dobijete sendvič. Valjajte u šećer u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading