TORTA OD CRNIH PALAČINKI BOLJA OD KLASIČNE Drugačija poslastica za koju će vam svi tražiti recept
Fenomenalna torta koja se smaže začas.
Potrebno je
- 4 jaja
- 300 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 8 kašika ulja
- 2 kašike šećera
- 6 kašika kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- brašno
Za fil i glazuru
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
- 50 g putera
- 2 kašike mleka
Priprema
U jednu posudu pomešajte jaja, kiselu vodu, mleko, ulje, kakao, šećer, brašno i prašak za pecivo. Dobro mikserom umutite, da bude malo gušće nego za klasične palačinke. Pustite smesu da odstoji pola sata. Pecite palačinke na tihoj vatri pa ih slažite jednu preko druge. Ostavite da se sasvim prohlade. Zatim ih nafilujte umućenom slatkom pavlakom, sve sem poslednje. Otopite čokoladu sa puterom i mlekom. Prelijte tortu glazurom. Bon appetit!
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
OBLANDA SA SMOKVAMA BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
POSNE BOMBICE OD SAMO 2 SASTOJKA Naprave se brzinom svetlosti, a smažu još brže
Gotove za tren oka, a nema ko ih ne voli.
LAŽNA KREMPITA ZALUDELA DOMAĆICE NA MREŽAMA Pravi se duplo lakše
Sočan i mekan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)