TORTA OD CRNIH PALAČINKI BOLJA OD KLASIČNE Drugačija poslastica za koju će vam svi tražiti recept
Fenomenalna torta koja se smaže začas.
Potrebno je
- 4 jaja
- 300 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 8 kašika ulja
- 2 kašike šećera
- 6 kašika kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- brašno
Za fil i glazuru
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
- 50 g putera
- 2 kašike mleka
Priprema
U jednu posudu pomešajte jaja, kiselu vodu, mleko, ulje, kakao, šećer, brašno i prašak za pecivo. Dobro mikserom umutite, da bude malo gušće nego za klasične palačinke. Pustite smesu da odstoji pola sata. Pecite palačinke na tihoj vatri pa ih slažite jednu preko druge. Ostavite da se sasvim prohlade. Zatim ih nafilujte umućenom slatkom pavlakom, sve sem poslednje. Otopite čokoladu sa puterom i mlekom. Prelijte tortu glazurom. Bon appetit!
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
Komentari (0)