TORTA OD CRNIH PALAČINKI BOLJA OD KLASIČNE Drugačija poslastica za koju će vam svi tražiti recept

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna torta koja se smaže začas.

torta od crnih palačinki
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 jaja 
  • 300 ml mleka
  • 200 ml kisele vode
  • 8 kašika ulja
  • 2 kašike šećera
  • 6 kašika kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • brašno 

Za fil i glazuru

  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 50 g putera
  • 2 kašike mleka

Priprema

U jednu posudu pomešajte jaja, kiselu vodu, mleko, ulje, kakao, šećer, brašno i prašak za pecivo. Dobro mikserom umutite, da bude malo gušće nego za klasične palačinke. Pustite smesu da odstoji pola sata. Pecite palačinke na tihoj vatri pa ih slažite jednu preko druge. Ostavite da se sasvim prohlade. Zatim ih nafilujte umućenom slatkom pavlakom, sve sem poslednje. Otopite čokoladu sa puterom i mlekom. Prelijte tortu glazurom. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading