POSNE PRŽENICE MIRIŠU NA DETINJSTVO A zbog jednog sastojka su mekane kao duša

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz ajvar.

posne prženice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 10 kriški bajatog hleba
  • 4 kašike kukuruznog brašna
  • 4 kašike pšeničnog brašna
  • 1 prstohvat praška za pecivo
  • so i biber po ukusu
  • 5 kašika senfa
  • 250–300 ml mlake vode 
  • ulje za prženje ili malo ulja za podmazivanje pleha ako pečete u rerni

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj većoj posudi pomešajte oba brašna, prašak za pecivo, so i biber. Onda dodajte senf, pa polako sipajte mlaku vodu i mešajte dok ne dobijete glatku smesu malo ređu od one za palačinke. Umačite svaku krišku hleba u dobijenu smesu pa ostavite par sekundi da upije preliv.  Zatim poređajte prženice u pleh obložen pek papirom. Pecite prženice oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, uz povremeno okretanje. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading