POSNE PRŽENICE MIRIŠU NA DETINJSTVO A zbog jednog sastojka su mekane kao duša
Služite toplo uz ajvar.
Potrebno je:
- 10 kriški bajatog hleba
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 4 kašike pšeničnog brašna
- 1 prstohvat praška za pecivo
- so i biber po ukusu
- 5 kašika senfa
- 250–300 ml mlake vode
- ulje za prženje ili malo ulja za podmazivanje pleha ako pečete u rerni
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj većoj posudi pomešajte oba brašna, prašak za pecivo, so i biber. Onda dodajte senf, pa polako sipajte mlaku vodu i mešajte dok ne dobijete glatku smesu malo ređu od one za palačinke. Umačite svaku krišku hleba u dobijenu smesu pa ostavite par sekundi da upije preliv. Zatim poređajte prženice u pleh obložen pek papirom. Pecite prženice oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, uz povremeno okretanje.
Komentari (0)