POSNE ĆUFTE IZ BAKINE KUHINJE ZA SVETOG NIKOLU Niko neće primetiti da nemaju meso
Savršene uz posni pire krompir i paradajz sos.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- 300 g krompira
- 2 kašike sojinih mrvica
- 1/2 manjeg praziluka
- 3-4 čena belog luka
- 2 kašike integralnog brašna
- 2 kašike prezli
- mrvica praška za pecivo na vrh noža
- so
- biber
- slatka paprika
- peršun i ulje
Priprema:
U toplu vodu potopite sojine mrvice pa ih ostavite tako desetak minuta. Rukama dobro ocedite. Ogulite krompir pa ga sitno izrendajte i odmah pomešajte sa oceđenom sojom. Sitno seckan crni luk i beli dodajte u smesu pa umešajte brašno, prezle, malo praška za pecivo i začine. Rukom oblikujte ćufte pa ih pržite na zagrejanom ulju. Na kraju ih vadite na ubrus da se ocede.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Možda vas zanima:
POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, pravićete stalno
Najbolje služite uz posni pire krompir ili kuvani pirinač.
POSNE ĆUFTE OD PASULJA Sočno jelo po receptu sa Svete Gore, bićete oduševljeni
Nećete da primetite da nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
POSNE PRŽENICE MIRIŠU NA DETINJSTVO A zbog jednog sastojka su mekane kao duša
Služite toplo uz ajvar.
BRZA VOĆNA TORTA UKUSA KAO IZ POSLASTIČARNICE Lagan biskvit, sočne višnje i kremasti fil od sira
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
JEDNOSTAVNA, MIRISNA I ZASITNA KLJUKUŠA Polovina nestane dok je još u plehu
Služite toplu, uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNE ĆUFTE IZ BAKINE KUHINJE ZA SVETOG NIKOLU Niko neće primetiti da nemaju meso
Savršene uz posni pire krompir i paradajz sos.
KRMENADLE SA VIŠNJAMA NIKO NE ODBIJA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Komentari (0)