POSNE ĆUFTE IZ BAKINE KUHINJE ZA SVETOG NIKOLU Niko neće primetiti da nemaju meso

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Savršene uz posni pire krompir i paradajz sos.

posne ćufte
privatna arhiva/bakina kuhinja
posne ćufte privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Potrebno je:

  • 300 g krompira
  • 2 kašike sojinih mrvica
  • 1/2 manjeg praziluka
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 kašike integralnog brašna
  • 2 kašike prezli
  • mrvica praška za pecivo na vrh noža
  • so
  • biber
  • slatka paprika
  • peršun i ulje

Priprema:

U toplu vodu potopite sojine mrvice pa ih ostavite tako desetak minuta. Rukama dobro ocedite. Ogulite krompir pa ga sitno izrendajte i odmah pomešajte sa oceđenom sojom. Sitno seckan crni luk i beli dodajte u smesu pa umešajte brašno, prezle, malo praška za pecivo i začine. Rukom oblikujte ćufte pa ih pržite na zagrejanom ulju. Na kraju ih vadite na ubrus da se ocede. 

posne ćufte privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading