ŠAM ROLNICE SLAĐE NEGO KLASIČNE Za prave sladokusce, a tope se u ustima
Fenomenalan desert za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
Za lisnato testo:
- 450 g brašna
- 50 g putera
- 250 ml tople vode
- 2 žumanca
- 1 kašičica sirćeta
- prstohvat soli
Za premaz:
- 450 g putera
- 50 g brašna
Za šam:
- 10 belanaca
- 600 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i puter, pa dodajte žumanca, sirće i toplu vodu. Zamesite glatko testo. Zatim ga rastanjite oklagijom i namažite premazom od izmešanog brašna i putera. Savijte kao pismo i rastanjite oklagijom u pravougaonik. Ponovite isto još jednom. Savijte da desna trećina preklopi srednju trećinu, a onda preklopite levom stranom i ostavite da stoji pola sata u frižideru. Ponavljajte postupak još 2 puta. Oklagijom rastanjite testo u oblik pravougaonika. Onda ga isecite na trake i obmotajte ih oko modlica za rolne. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Zasebno, u posudi belanca umutite u čvrst sneg pa dodajte malo po malo šećera. Mikserom mutite sve dok se šećer istopi. Filujte šamom prohlađene rolnice. Pospite ih šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)