PLETENICA SA MAKOM Cela kuća će zamirisati na limun, rum i sveže pecivo
Savršenog mirisa i još boljeg ukusa, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 2 dl mleka
- 0,5 dl mleka za kvasac
- 1 kesica kvasca
- 4 kašike šećera
- 1 korica jednog limuna
- 1 jaje
- 150 g putera
- malo soli
Za fil
- 300 g mlevenog maka
- 1 dl vrelog mleka
- šećer
- korica limuna
- malo ruma
- umućeno belance
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Pomešajte kvasac i šećer sa toplim mlekom pa ostavite 10 minuta. Pomešajte sa brašnom, puterom, belancem, šećerom i koricom limuna. Zamesite mekano testo. Ostavite na toplom 20 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite testo u 3 loptice. Svaku loticu razvaljajte 15x30 cm. U jednoj posudi pomešajte mleveni mak, vrelo mleko, šećer, limunovu koricu, rum i belance. Loptice premažite filom pa urolajte. Ispletite pletenicu pa je premažite žumancetom i pospite šećerom. Ostavite da odmori 20 minuta. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, dok ne dobije lepu smeđu boju. Čačkalicom proverite da li je pletenica pečena. Bon appetit!
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Kremasta fantazija koju svi obožavaju na prvi zalogaj!
Ako volite deserte koji spajaju bogate ukuse i savršene teksture, onda je Trostruki užitak kolač prava poslastica za vas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
Komentari (0)