PUDING OD KOKOSA Letnji desert koji govori 100 jezika, a miriše na more
Preukusni desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće ga svi sladokusci.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 40 g kokosa
- 60 g brašna
- 80 g šećera
- vanilin šećer
- supena kašika putera
Priprema
Hladno mleko, kokos i šećere sipajte u veću šerpu pa lagano dodajte brašno. Umutite dobro žicom. Stavite na ringlu da provri, uz neprestano mešanje. Onda dodajte dodajte maslac i mešajte, sve dok se ne otopi. Skinite sa šporeta i sipajte u 4 manje činije za serviranje. Providnom folijom prekrijte svaku pa ostavite par sati u frižideru. Pospite puding sa malo kokosa, pa dodajte par malina. Prijatno!
Možda vas zanima:
KEJK POPSI Slatke loptice sa keksom na štapiću se tope u ustima, a najmlađi će ih obožavati
Dekorativni slatkiš neodoljivog ukusa uspeće i početnicima.
ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
ČIA PUDING SA KOKOSOM Zdravi desert zasladiće vas u momentu, ukusa koji se pamti
Fenomenalan desert za sve one koji žele da povedu računa o ishrani.
KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)