KOLAČ SA SUVIM GROŽĐEM Jednostavan slatkiš skupog ukusa kome jedan sastojak daje posebnu draž
Sočan i ukusan kolač jednostavne pripreme, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BLEDSKA KREMPITA Poslastica koju je najviše voleo Josip Broz Tito
Neodoljivu poslasticu osmislio je poslastičar Ištvan Lukačević 1953.godine, na Bledu.

FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

GRIZ KOCKE NA VODI Treba vam samo 15 minuta, a ukusne kao da ste se trudili satima
Gotove za tili čas, a tope se u ustima.
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 200 ml jogurta
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 g brašna
- 50 g griza
- korica limuna
- 100 g suvog grožđa
- rum
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zasebno pomešajte brašno sa grizom pa dodajte umućenim jajima. Zatim, dodajte suvo grožđe potopljeno u rum, ulje, limunovu koricu i jogurt. Sjedinite polako smesu. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu, pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kad se kolač potpuno ohladi, secite na kocke. Bon appetit!

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)