BRAUNI SA BOROVNICAMA BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao pamuk, a topi se u ustima
Sočni kolač za prave sladokusce.
Potrebno je
- 180 g brašna
- 2 kašike kakaoa
- 200 g crne čokolade
- 200 g mekog maslaca
- 180 g šećera
- 2 kašike espreso kafe
- 4 jaja
- vanilin šećer
- 2 male kašike praška za pecivo
- 150 g borovnica
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Isecite čokoladu na sitne komade pa je otopite s puterom. Pleh obložite pek-papirom. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte otopljenu smesu sa čokoladom, brašno pomešano sa kakaoom, kafom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Sjedinite pa umešajte ostatak komadića čokolade i borovnice. Lagano promešajte kašikom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite i služite.
Možda vas zanima:
BRAUNI SA JABUKAMA Sočni desert na zdraviji način, a mekan kao pamuk
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa jabukama ćete obožavati.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
ČOKOLADNI BRAUNI BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA Ne morate da brojite kalorije, a ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.
BRZI BRAUNI Pevačica Aleksandra Radović otkriva recept za najkremastiji kolač mekan kao duša
Aleksandra Radović, pop pevačica i profesorka solfeđa i muzičke kulture, već godinama je deo muzičke scene, a na uspešnoj karijeri bez skandala mogle bi joj pozavideti brojne koleginice. Jednom prilikom je podelila recept za ovaj preukusni brauni i time pokazala da ima talenta i za kuvanje. Njenim specijalitetima najviše se obraduje ćerka Nina.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)