FENOMENALNE KOKOS BOMBICE U neodoljivom spoju sa keksom, odmah ćete napraviti, a tope se u ustima
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 250 g mlevenog keksa
- 250 ml mleka
- 125 g šećera
- 125 g margarina
- 2 kašike čokolade u prahu
- 50 g kokosovog brašna
- 1 kašika ruma
- 50 g kokosovog brašna
Priprema
U jednoj posudi pomešajte mleko sa šećerom pa zagrejte na tihoj vatri, uz neprestano mešanje, dok se šećer ne otopi. Umešajte margarin, pa dodajte i čokoladu u prahu, kokosovo brašno, rum i keks. Dobro sjedinite dok smesa ne postane kompaktna. Ostavite u frižideru da se dobro prohladi i stegne. Rukom oblikujte bombice, pa uvaljajte u kokosovo brašno.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Ukusne i slatke, smažu se očas posla
Očaravajuće bombice savršene su za slavsku trpezu.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Nimalo ne zaostaju za originalom, a naprave se očas posla
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
NEODOLJIVI MAKARONSI Svakim zalogajem ćete imati osećaj da ste u Parizu
Iako imaju francusko poreklo, recept je potekao od Italijana. Smatra se da ih je prvi doneo italijanski kuvar Katarine Mediči, tokom renesanse. Dve sestre Margareta i Meri Elizabeta su 1792. godine počele da prodaju makaronse građanima. Postoji više načina pravljenja. Izuzetno su popularna poslastica širom sveta. Najbolje ih služite uz šoljicu kafe.
BELI MINJONI Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, prosto se tope u ustima
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)