FENOMENALNE KOKOS BOMBICE U neodoljivom spoju sa keksom, odmah ćete napraviti, a tope se u ustima
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 250 g mlevenog keksa
- 250 ml mleka
- 125 g šećera
- 125 g margarina
- 2 kašike čokolade u prahu
- 50 g kokosovog brašna
- 1 kašika ruma
- 50 g kokosovog brašna
Priprema
U jednoj posudi pomešajte mleko sa šećerom pa zagrejte na tihoj vatri, uz neprestano mešanje, dok se šećer ne otopi. Umešajte margarin, pa dodajte i čokoladu u prahu, kokosovo brašno, rum i keks. Dobro sjedinite dok smesa ne postane kompaktna. Ostavite u frižideru da se dobro prohladi i stegne. Rukom oblikujte bombice, pa uvaljajte u kokosovo brašno.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Ukusne i slatke, smažu se očas posla
Očaravajuće bombice savršene su za slavsku trpezu.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Nimalo ne zaostaju za originalom, a naprave se očas posla
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
NEODOLJIVI MAKARONSI Svakim zalogajem ćete imati osećaj da ste u Parizu
Iako imaju francusko poreklo, recept je potekao od Italijana. Smatra se da ih je prvi doneo italijanski kuvar Katarine Mediči, tokom renesanse. Dve sestre Margareta i Meri Elizabeta su 1792. godine počele da prodaju makaronse građanima. Postoji više načina pravljenja. Izuzetno su popularna poslastica širom sveta. Najbolje ih služite uz šoljicu kafe.
BELI MINJONI Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, prosto se tope u ustima
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)