FENOMENALNE KOKOS BOMBICE U neodoljivom spoju sa keksom, odmah ćete napraviti, a tope se u ustima

Izvor: Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.

kokos bombice
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g mlevenog keksa
  • 250 ml mleka
  • 125 g šećera
  • 125 g margarina
  • 2 kašike čokolade u prahu
  • 50 g kokosovog brašna
  • 1 kašika ruma 
  • 50 g kokosovog brašna

Priprema

U jednoj posudi pomešajte mleko sa šećerom pa zagrejte na tihoj vatri, uz neprestano mešanje, dok se šećer ne otopi. Umešajte margarin, pa dodajte i čokoladu u prahu, kokosovo brašno, rum i keks. Dobro sjedinite dok smesa ne postane kompaktna. Ostavite u frižideru da se dobro prohladi i stegne. Rukom oblikujte bombice, pa uvaljajte u kokosovo brašno. 

 

Možda vas zanima:

makaronsi

NEODOLJIVI MAKARONSI Svakim zalogajem ćete imati osećaj da ste u Parizu

13:30

25 jul, 2025

Kulinarski globus

Iako imaju francusko poreklo, recept je potekao od Italijana. Smatra se da ih je prvi doneo italijanski kuvar Katarine Mediči, tokom renesanse. Dve sestre Margareta i Meri Elizabeta su 1792. godine počele da prodaju makaronse građanima. Postoji više načina pravljenja. Izuzetno su popularna poslastica širom sveta. Najbolje ih služite uz šoljicu kafe.

Komentari (0)

Loading