LAVA KOLAČ Brzi desert kome popularnost samo raste, a mekan kao pamuk
Neodoljivi desert za sve prilike kada nemate vremena, a baš vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
- 200 g čokolade
- 120 g maslaca
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilinog šećera
- 80 g brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi otopite maslac, pa ga skinite sa šporeta. Polomite čokoladu pa je dodajte u šerpu. Mešajte povremeno sve dok se ne otopi, pa sklonite sa šporeta. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Umešajte čokoladu sa maslacem. Sve dobro promešajte, pa dodajte brašno. Testo sipajte u kalupe za mafine. Pecite tačno 11 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pažljivo kolač i dekorišite po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAVA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Uspeva i potpunim početnicima, a neponovljivog ukusa
Sočan i čokoladan, bićete oduševljeni.
BEZGLUTENSKI LAVA KOLAČ Sočan i mekan kolač koji se topi u ustima, ovakav do sada niste jeli
Mirisan i mekan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
LAVA KOLAČ Brzi i kremasti desert od samo 3 sastojka, za ljubitelje čokolade i nenejavljene goste
Sočan i sladak, a gotov za tili čas.
NAJSLAĐI LAVA KOLAČ Desert za pamćenje za koji vam treba samo 3 sastojka
Fenomenalan čokoladni desert kao osmišljen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)