LOKMA Orijentalna poslastica obavezna za sve svečane prilike, a najbolje ide uz crnu kafu
Turski desert sličan krofnicama koji se pravi od prženog testa i jednostavnog sirupa.
Potrebno je
- 240 g mlakog mleka
- 240 g mlake vode
- 15 g suvog kvasca
- 450 g brašna
- 2 kašike šećera
- pola kašičice soli
- 4 kašike maslinovog ulja
- ulje za prženje
Za sirup:
- 2 šolje šećera
- šolja vode
- pola limuna
- 2 šolje meda
- cimet
- sitno iseckani orasi
Priprema:
Vodu i kvasac sipajte u veliku posudu, pa promešajte viljuškom. Sačekajte 5 minuta, dok se kvasac ne rastvori pa dodajte ostale sastojke. Mutite mikserom sve dok ne dobijete glatku smesu. Folijom prekrijte posudu pa ostavite na toplom sat vremena. Pržite testo na vrućem ulju, sve dok ne dobije zlatnožutu boju. Zatim ih okrećite šupljikavom kašikom, da sa svih strana dobiju zlatnu boju. Ređajte na ubrus da se ocede od viška masnoće. Šećer, vodu, limun i med zakuvajte na blagoj vatri, uz neprestano mešanje. Vrućim sirupom prelijte krofnice. Na kraju ih pospite cimetom i orasima. Prijatno!
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)