BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
![burger sos](/data/images/2024-09-30/101836_shutterstock-2132795817_f.jpg?timestamp=1727647200)
Potrebno je
- 200 g majoneza
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičice kečapa
- 2 kašičice paste od sušenog paradajza
- malo soka od limuna
- pola ljutike
- srce zelene salate
- 1 kiseli krastavac
Potrebno je
Majonezu dodajte kečap, senf,, sok od limuna, pastu od sušenog paradajza, seckanu ljutiku, seckanu zelenu slaatu, kao i kiseli krastavac. Zatim sve dobro promešajte. Zagrejte u tiganju kašiku maslinovog ulja. Tome dodajte seckani ljubičasti luk, pa pržite dok ne omekša, pa sipajte tri kašike sirćeta, dve kašike šećera i 1 kašičicu senfa. Mešajte i isključite kad krene da ključa. Prespite taj preliv u sterilisanu teglu, pa 1 kašičicu dodajte burger sosu. Potom sve dobro sjedinite. Na kraju, pokrijte i pustite sos da odstoji dva dana.
Možda vas zanima:
![sos od pečuraka](/data/images/2025-02-15/114149_shutterstock-2539729875_f.jpg)
SOS OD ŠAMPINJONA Fenomenalno se slaže sa mesom, a gotov očas posla
Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte.
![pesto sos](/data/images/2024-03-01/79064_pesto-sos_f.jpg)
NEODOLJIVI PESTO SOS Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Ukusa koji priča priče.
![bešamel sos](/data/images/2024-03-13/80485_shutterstock-255028468_f.jpg)
BEŠAMEL SOS Po originalnom receptu, osvaja od prvog zalogaja
Najbolje ga služite uz lazanje, bićete oduševljeni ukusom.
![bešamel sos](/data/images/2024-09-13/100361_besamel-sos-1_f.jpg)
NEODOLJIVI BEŠAMEL SOS Savršeno ide uz ćufte i lazanje, a caka je u ovome
Savršen sos dodaće na ukusu svakom jelu, a priprema je tako jednostavna.
![punjene paprike](/data/images/2023-04-12/51432_shutterstock-120265672_f.jpg)
PUNJENE PAPRIKE Recept za tradicionlani srpski ručak!
Ovo jelo je bogato ukusima i savršen je izbor za porodične obede.
![pasulj sa kobasicama](/data/images/2024-07-17/94470_shutterstock-1240901323_f.jpg)
DOMAĆI KUVANI PASULJ SA REBARCIMA I KOBASICOM Tradicionalni ukus koji greje dušu!
Ako želite da napravite savršen pasulj koji miriše na detinjstvo i staru domaću kuhinju, isprobajte ovaj recept!
![RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite](/data/images/2023-03-28/49852_piroske-shutterstock-600206357_f.jpg)
RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju
![kljukuša](/data/images/2024-01-22/74676_kljukusa-smanjena-1775312165_f.jpg)
RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom
![špagete](/data/images/2025-02-06/113284_shutterstock-156583448_f.jpg)
ŠPAGETE SA TIKVICOM I PILETINOM Ručak za desetku, izdašan i ukusan, svi će vam tražiti ovaj recept
Po želji pospite ih parmezanom.
Komentari (0)