Zgodni kao doručak, kao brza grickalica ili kao slana poslastica za društvo koje iznenada naleti. Ako preostanu, ostaće sveži još par dana.
![MAFINI ZA ŠAMPIONE sa slaninicom, idealni su doručak a ostaće sveži bar dva dana](/data/images/2023-01-20/44538_mafini-za-sampiones-1299202045_f.jpg?timestamp=1674255600)
Mafini za šampione
Sastojci:
350 g glatkog brašna
220 ml jogurta
100 ml mleka
2 jajeta
2 kašike maslinovog ulja
270 g rendane i oceđene tikvice
50 g rendanog kačkavalja
200 g slanine
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
Priprema:
Dno kalupa za mafine dobro nauljite. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, so i biber, a u drugoj mokre - jogurt, mleko, jaja i ulje. Sjedinite mokre sa suvim, ubacite rendane tikvice i kačkavalj, pa promešajte. Ulijte smesu u kalup do 2/3. Pecite na 175 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
![sos od pečuraka](/data/images/2025-02-15/114149_shutterstock-2539729875_f.jpg)
SOS OD ŠAMPINJONA Fenomenalno se slaže sa mesom, a gotov očas posla
Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte.
![punjene paprike](/data/images/2023-04-12/51432_shutterstock-120265672_f.jpg)
PUNJENE PAPRIKE Recept za tradicionlani srpski ručak!
Ovo jelo je bogato ukusima i savršen je izbor za porodične obede.
![pasulj sa kobasicama](/data/images/2024-07-17/94470_shutterstock-1240901323_f.jpg)
DOMAĆI KUVANI PASULJ SA REBARCIMA I KOBASICOM Tradicionalni ukus koji greje dušu!
Ako želite da napravite savršen pasulj koji miriše na detinjstvo i staru domaću kuhinju, isprobajte ovaj recept!
![RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite](/data/images/2023-03-28/49852_piroske-shutterstock-600206357_f.jpg)
RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju
![kljukuša](/data/images/2024-01-22/74676_kljukusa-smanjena-1775312165_f.jpg)
RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom
Komentari (0)