Stara dobra zimska klasika od koje nam ide voda na usta: KOBASICE i KISELI KUPUS kuvan u vinu
U Nemačkoj se recept sa kiselim kupusom kuvanim u vinu zove Vajnkraut i definitivno je jedan od zimskih klasika. Ukus kiselog kupusa u ovom receptu pojačava se dodatkom belog luka, belog vina i po želji grožđa, kima, dok mnogi dodaju i kuvanu slaninu i krompir.

Kiseli kupus s vinom i kobasicama
Sastojci (za 4 osobe):
2 crna luka
2 jabuke
1 kašika putera
750 g kiselog kupusa
300 ml graševine
1 čen belog luka
5 zrna pinjola
kim
1 šargarepa
150 g belog grožđa bez semenki (sultanija)
1 kašika ulja
Priprema:
Luk oljuštite i isecite na tanke kriške. Jabuke operite, isecite na četvrtine i uklonite jezgro sa košticama, pa ih isecite na tanke kriške. Propržite luk i jabuke u šerpi na vrelom puteru dok luk ne postane staklast. Kiseli kupus dobro iscedite rukama, dodajte ga u luk i jabuke i viljuškom malo odvojite. Kupus prelijte vinom i dodajte protisnuti beli luk, pinjole i pola kašičice kima. Na kraju umešati šargarepu iseckanu na kockice. Poklopite kupus i ostavite da ključa 60 minuta na laganoj vatri, često mešajući. Po potrebi dodajte još malo vina. Pred kraj kuvanja skoro sva tečnost treba da ispari. Potopite bobice grožđa u vrijućuvodu i ogulite ih. Dodajte ih u kupus i još malo prodinstajte zajedno. Pečene pržite na ulju oko 4 minuta dok ne porumene, a zatim ih poslužite uz kupus.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

JEDINI RECEPT ZA PESTO SOS KOJI VAM TREBA Služite ga uz pire krompir, pomfrit, meso, svemu daje poseban šmek
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

NEODOLJIVI PESTO SOS Super se slaže sa brojnim jelima
Jednostavne pripreme i neverovatnog ukusa.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

DOMAĆI KEČAP Pravi se lako, a ukusniji i zdraviji od kupovnog
Bićete oduševljeni ukusom..

LIDIJINA PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Lidije Đurić iz Šapca
Komentari (0)