Stara dobra zimska klasika od koje nam ide voda na usta: KOBASICE i KISELI KUPUS kuvan u vinu
U Nemačkoj se recept sa kiselim kupusom kuvanim u vinu zove Vajnkraut i definitivno je jedan od zimskih klasika. Ukus kiselog kupusa u ovom receptu pojačava se dodatkom belog luka, belog vina i po želji grožđa, kima, dok mnogi dodaju i kuvanu slaninu i krompir.
Kiseli kupus s vinom i kobasicama
Sastojci (za 4 osobe):
2 crna luka
2 jabuke
1 kašika putera
750 g kiselog kupusa
300 ml graševine
1 čen belog luka
5 zrna pinjola
kim
1 šargarepa
150 g belog grožđa bez semenki (sultanija)
1 kašika ulja
Priprema:
Luk oljuštite i isecite na tanke kriške. Jabuke operite, isecite na četvrtine i uklonite jezgro sa košticama, pa ih isecite na tanke kriške. Propržite luk i jabuke u šerpi na vrelom puteru dok luk ne postane staklast. Kiseli kupus dobro iscedite rukama, dodajte ga u luk i jabuke i viljuškom malo odvojite. Kupus prelijte vinom i dodajte protisnuti beli luk, pinjole i pola kašičice kima. Na kraju umešati šargarepu iseckanu na kockice. Poklopite kupus i ostavite da ključa 60 minuta na laganoj vatri, često mešajući. Po potrebi dodajte još malo vina. Pred kraj kuvanja skoro sva tečnost treba da ispari. Potopite bobice grožđa u vrijućuvodu i ogulite ih. Dodajte ih u kupus i još malo prodinstajte zajedno. Pečene pržite na ulju oko 4 minuta dok ne porumene, a zatim ih poslužite uz kupus.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)