Poznata kulinarska blogerka Minja Bogdanovski nam je dala odličan predlog za večeru povodom Dana zaljubljenih. Ona je autorka Instagram profila i bloga "Minjina kuhinjica", na kojima objavljuje svoje kulinarske specijalitete - za sve ukuse i prilike.
Sastojci:
Za testo:
400 g brašna
200 ml mleka
½ svežeg kvasca
100 ml ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za fil:
50 g krem sira
20 g putera
1 žumance
I još:
Belance, susam
Priprema:
U toplo mleko dodajte izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Kada nadođe dodajte ulje i posolite. Brašnom zamesite testo. Ostavite 45 minuta da nadođe.
Fil: Sjedinite puter, žumance i krem sir. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo. Isecite 12 krugova, prečnika 7-8 cm. Svaki razvucite u duguljastu elipsastu formu. Polovinu duže strane premažite filom i urolajte. Sastavite krajeve, pa jednu stranu premažite umućenim belancetom. Premazanu stranu uvaljajte u susam, a zatim po sredini isecite makazama ali ne do kraja. Otvorite stranice i oblikujte srce. Slažite u podmazan pleh i ostavite da narastu dok se rerna zagreje. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ALEKSANDRINA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA RAJ ZA ČULA Nestaće sa stola odmah, a sočna i slatka
Napravite ovu mirisnu poslasticu po receptu Aleksandre Simić iz Pećinaca
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
ZORICIN MINI TART SA BOROVNICAMA MEKAN KAO PAMUK Kao osmišljen za savršen vikend
Napravite ovaj neodoljivi voćni desert po receptu Zorice Pešić iz Beograda
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)