Poznata kulinarska blogerka Minja Bogdanovski nam je dala odličan predlog za večeru povodom Dana zaljubljenih. Ona je autorka Instagram profila i bloga "Minjina kuhinjica", na kojima objavljuje svoje kulinarske specijalitete - za sve ukuse i prilike.
Sastojci:
Za testo:
400 g brašna
200 ml mleka
½ svežeg kvasca
100 ml ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za fil:
50 g krem sira
20 g putera
1 žumance
I još:
Belance, susam
Privatna arhiva/Minja Bogdanovski
Priprema:
U toplo mleko dodajte izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Kada nadođe dodajte ulje i posolite. Brašnom zamesite testo. Ostavite 45 minuta da nadođe.
Fil: Sjedinite puter, žumance i krem sir. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo. Isecite 12 krugova, prečnika 7-8 cm. Svaki razvucite u duguljastu elipsastu formu. Polovinu duže strane premažite filom i urolajte. Sastavite krajeve, pa jednu stranu premažite umućenim belancetom. Premazanu stranu uvaljajte u susam, a zatim po sredini isecite makazama ali ne do kraja. Otvorite stranice i oblikujte srce. Slažite u podmazan pleh i ostavite da narastu dok se rerna zagreje. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)