VEČERA ZA ZALJUBLJENE Mislite na vreme i dočekajte spremni sutrašnji dan

Trpeza/ V.V.

14:30

U sosu sa 0

Poznata kulinarska blogerka Minja Bogdanovski nam je dala odličan predlog za večeru povodom Dana zaljubljenih. Ona je autorka Instagram profila i bloga "Minjina kuhinjica", na kojima objavljuje svoje kulinarske specijalitete - za sve ukuse i prilike.

VEČERA ZA ZALJUBLJENE Mislite na vreme i dočekajte spremni sutrašnji dan
Privatna arhiva/Minja Bogdanovski

Sastojci:

Za testo:

400 g brašna

200 ml mleka

½ svežeg kvasca

100 ml ulja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

Za fil:

50 g krem sira

20 g putera

1 žumance

I još:

Belance, susam

VEČERA ZA ZALJUBLJENE Mislite na vreme i dočekajte spremni sutrašnji dan Privatna arhiva/Minja Bogdanovski
 

Priprema:

U toplo mleko dodajte izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Kada nadođe dodajte ulje i posolite. Brašnom zamesite testo. Ostavite 45 minuta da nadođe.

Fil: Sjedinite puter, žumance i krem sir. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo. Isecite 12 krugova, prečnika 7-8 cm. Svaki razvucite u duguljastu elipsastu formu. Polovinu duže strane premažite filom i urolajte. Sastavite krajeve, pa jednu stranu premažite umućenim belancetom. Premazanu stranu uvaljajte u susam, a zatim po sredini isecite makazama ali ne do kraja. Otvorite stranice i oblikujte srce. Slažite u podmazan pleh i ostavite da narastu dok se rerna zagreje. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading