Ko god proba, traži repete SVINJSKI MEDALJONI s pečurkama i tikvicama osvajaju mirisom ali i ukusom
Ovo jelo se pravi malo duže ali vredi svakog uloženog minuta.
Svinjski medaljoni s pirinčem i tikvicama
Sastojci:
600 g svinjskog filea
100 g putera
500 g tikvica
4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
4 čena belog luka
50 ml pavlaka za kuvanje
140 g šunke
350 g pirinča arborio
1 kocka za supu
2 grančice ruzmarina
1 kašika biozačina
1 l vode
so, biber
Priprema:
Svinjski file iseći na medaljone debljine 2 cm i začinite. Pomešajte 60 g putera sobne temperature i premažite medaljone, pa ostavite po strani dok pripremate rižoto. Tikvice narendajte i ostavite sa strane dok na maslinovom ulju kratko propržite sitno seckani beli luk i šunku isečenu na rezance. Kada šunka lagano porumeni, dodajte rendane tikvice, promešajte i dodajte pirinač. Krčkajte dok ne postanu staklasti, pa podlijte sa oko 300 ml tople vode. Dodajte 500 ml supe od kocke, posolite i pobiberite. Dinstajte na laganoj vatri. Kada voda ispari, sipajte još 200 ml vode i ponavljajte postupak dok se sva voda ne potroši. Na kraju, kada je pirinač gotov, dodajte pavlaku za kuvanje, promešajte, ugasite i držite poklopljeno do serviranja. Zagrejte preostali puter na roštilj tiganju i stavite medaljone u rernu sa podmazanom stranom nagore. Odmah dodati protisnuti beli luk, istrgnute grančice ruzmarina i kuvati dok meso ne dobije lepu zlatnobraon boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)