Ko god proba, traži repete SVINJSKI MEDALJONI s pečurkama i tikvicama osvajaju mirisom ali i ukusom
Ovo jelo se pravi malo duže ali vredi svakog uloženog minuta.
Svinjski medaljoni s pirinčem i tikvicama
Sastojci:
600 g svinjskog filea
100 g putera
500 g tikvica
4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
4 čena belog luka
50 ml pavlaka za kuvanje
140 g šunke
350 g pirinča arborio
1 kocka za supu
2 grančice ruzmarina
1 kašika biozačina
1 l vode
so, biber
Priprema:
Svinjski file iseći na medaljone debljine 2 cm i začinite. Pomešajte 60 g putera sobne temperature i premažite medaljone, pa ostavite po strani dok pripremate rižoto. Tikvice narendajte i ostavite sa strane dok na maslinovom ulju kratko propržite sitno seckani beli luk i šunku isečenu na rezance. Kada šunka lagano porumeni, dodajte rendane tikvice, promešajte i dodajte pirinač. Krčkajte dok ne postanu staklasti, pa podlijte sa oko 300 ml tople vode. Dodajte 500 ml supe od kocke, posolite i pobiberite. Dinstajte na laganoj vatri. Kada voda ispari, sipajte još 200 ml vode i ponavljajte postupak dok se sva voda ne potroši. Na kraju, kada je pirinač gotov, dodajte pavlaku za kuvanje, promešajte, ugasite i držite poklopljeno do serviranja. Zagrejte preostali puter na roštilj tiganju i stavite medaljone u rernu sa podmazanom stranom nagore. Odmah dodati protisnuti beli luk, istrgnute grančice ruzmarina i kuvati dok meso ne dobije lepu zlatnobraon boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)