Ko god proba, traži repete SVINJSKI MEDALJONI s pečurkama i tikvicama osvajaju mirisom ali i ukusom

Ivana Vujnović

17:03

U sosu sa 0

Ovo jelo se pravi malo duže ali vredi svakog uloženog minuta.

Svinjski medaljoni s pirinčem i tikvicama
Shutterstock

 

Svinjski medaljoni s pirinčem i tikvicama

Sastojci:

600 g svinjskog filea

100 g putera

500 g tikvica

4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja

4 čena belog luka

50 ml pavlaka za kuvanje

140 g šunke

350 g pirinča arborio

1 kocka za supu

2 grančice ruzmarina

1 kašika biozačina

1 l vode

so, biber

Priprema:

Svinjski file iseći na medaljone debljine 2 cm i začinite. Pomešajte 60 g putera sobne temperature i premažite medaljone, pa ostavite po strani dok pripremate rižoto. Tikvice narendajte i ostavite sa strane dok na maslinovom ulju kratko propržite sitno seckani beli luk i  šunku isečenu na rezance. Kada šunka lagano porumeni, dodajte rendane tikvice, promešajte i dodajte pirinač. Krčkajte dok ne postanu staklasti, pa podlijte sa oko 300 ml tople vode. Dodajte 500 ml supe od kocke, posolite i pobiberite. Dinstajte na laganoj vatri. Kada voda ispari, sipajte još 200 ml vode i ponavljajte postupak dok se sva voda ne potroši. Na kraju, kada je pirinač gotov, dodajte pavlaku za kuvanje, promešajte, ugasite i držite poklopljeno do serviranja. Zagrejte preostali puter na roštilj tiganju i stavite medaljone u rernu sa podmazanom stranom nagore. Odmah dodati protisnuti beli luk, istrgnute grančice ruzmarina i kuvati dok meso ne dobije lepu zlatnobraon boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading