Jednostavan ručak koji okuplja porodicu oko stola MANASTIRSKI ĐUVEČ sve se strpa u lonac pa zapače
Umesto junetine možete upotrebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.
Manastirski đuveč
Sastojci:
1 kg govedine u komadu
2 kašike maslinovog ulja
1 seckani oljušteni paradajz
250 g pečuraka
200 g pirinča dugog zrna
1 crni luk
1 crvena paprika
2 čena belog luka
100 ml belog vina
100 g crnih maslina
2 kašike seckanog peršuna
25 g putera
1 kašičica šećera
so, biber
1 kašika biozačina
Priprema:
Meso iseći na kockice i pržiti u dobro zagrejanom tiganju na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitno seckani crni luk i biber, pa pržite nekoliko minuta. Dodajte iseckane pečurke, izgnječeni beli luk i pržite dok tečnost koju puštaju pečurke ne ispari. Dodajte pirinač i kratko propržite, pa ulijte vino i 300 ml vode. Kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte seckani paradajz, masline, puter, kašičicu šećera i 1 kašiku biozačina. Promešajte i kuvajte još 5 minuta da pirinač omekša. Ako treba, dodajte još malo vode. Zagrejte rernu na 200 °C. Prebacite sadržaj posude u posudu za pečenje i pecite oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)