Jednostavan ručak koji okuplja porodicu oko stola MANASTIRSKI ĐUVEČ sve se strpa u lonac pa zapače
Umesto junetine možete upotrebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.
Manastirski đuveč
Sastojci:
1 kg govedine u komadu
2 kašike maslinovog ulja
1 seckani oljušteni paradajz
250 g pečuraka
200 g pirinča dugog zrna
1 crni luk
1 crvena paprika
2 čena belog luka
100 ml belog vina
100 g crnih maslina
2 kašike seckanog peršuna
25 g putera
1 kašičica šećera
so, biber
1 kašika biozačina
Priprema:
Meso iseći na kockice i pržiti u dobro zagrejanom tiganju na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitno seckani crni luk i biber, pa pržite nekoliko minuta. Dodajte iseckane pečurke, izgnječeni beli luk i pržite dok tečnost koju puštaju pečurke ne ispari. Dodajte pirinač i kratko propržite, pa ulijte vino i 300 ml vode. Kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte seckani paradajz, masline, puter, kašičicu šećera i 1 kašiku biozačina. Promešajte i kuvajte još 5 minuta da pirinač omekša. Ako treba, dodajte još malo vode. Zagrejte rernu na 200 °C. Prebacite sadržaj posude u posudu za pečenje i pecite oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)