Svi su poludeli za ovom tortom od keksa i voća BOLJA OD SLADOLEDA A GOTOVA ZA 15 MINUTA

UradiSama-Idejezakreativce

18:02

U sosu sa 0

Kada žurite ili vam upadnu u kuću iznenadni gosti, Dragana Mihajlović (uradisamaideje) predlaže da napravite ovu tortu od keksa i voća, koja gotova bukvalno za 15 minuta.

Keks torta s voćem gotova za samo 15 minuta
Printscreen/Instagram/uradisamaideje

 

Torta od keksa i voća 

Sastojci:

500 ml slatke pavlake

400 g kisele pavlake

130-150 g šećera u prahu

400 g mlevenog keksa

100 g kokosa

400 g smrznutih malina ili smrznutog voća (šumsko voće, jagode ili kupine)

šlag za ukras

Priprema:

Umutite mikserom slatku pavlaku u mekan sneg. U drugoj činiji takođe mikserom umutite kiselu pavlaku i šećer u prahu. U velikoj posudi pomešajte pažljivo obe smese. Ako ste previše umutili slatku pavlaku razredite je s par kašika mleka. Ubacite kokos. (Ako ne volite taj ukus izbacite ga a povećajte količinu mlevenog keksa za 100 grama). Pomešajte i ubacite mleveni keks. Na kraju ubacite i zamrznuto voće.  U kalup s obručom koji se skida prečnika 24 ili 26 cm ubacite pažljivo smesu utiskujući je špatulom da se lepo rasporedi. Stavite u zamrzivač na sat vremena da se lepo stegne. Na kraju ukrasite umućenim šlagom i pospite kokosom ili mlevenim keksom.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading