Lagan i kremast, ovaj kolač će doživeti bezbroj varijacija u zavisnosti od voća koje ćete staviti odozgo.
Mileram kocke
Sastojci:
Za testo:
225 g glatkog brašna
20 g šećera u prahu
115 g hladnog putera
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašičice mleka
3 žumanca
Za fil:
3 belanca
100 g šećera
1 prstohvat soli
600 g milerama
2 pudinga od vanile
Priprema:
U činiju stavite brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, pa dodajte hladan puter isečen na kockice. Mesite prstima, lomeći puter, dok ne dobijete smesu sličnu prezlama. Dodajte ostale sastojke i kratko promešajte. Testo podeliti na dva jednaka dela, umotati u providnu foliju i ostaviti u frižideru najmanje tri sata. Testo možete napraviti nekoliko dana ranije i koristiti ga po potrebi. Za fil umutiti belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg, pa kašiku po kašiku dodavati šećer, mešajući bez prestanka. Pomešajte puding sa nekoliko kašičica mlinaca da razbijete grudvice, a zatim pomešajte sa ostatkom mlina. Izmiksati i sjediniti Mileram sa belanca, s tim da belanca treba lagano umešati špatulom tri puta. Pleh dimenzija 30 x 20 cm obložite papirom za pečenje i rasporedite prvu polovinu testa. Prstima malo poravnajte i popunite praznine, pa rasporedite fil. Zatim u fil dodajte drugu polovinu testa. Kolač pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni sa ventilacijom oko 50 minuta. Poslužite uz sezonsko voće ili, po želji, pre drugog testa pospite šakom malina, borovnica, kupina, višanja i pecite zajedno.
ČERVIŠ SA PILETINOM Zaboravljeno jelo s juga Srbije za prave gurmane
Červiš je jedno od jela bazirano na pilećem belom mesu. U južnim delovima Srbije često je posluživano kao predjelo, a današnje domaćice ga služe uz obarenu testeninu ili pire krompir i sezonsku salatu kao ručak.
SLAVSKO JELO KOJE JE OČUVALO TRADICIJU Bogata i aromatična juneća čorba, nepogrešiv izbor
Juneća čorba je savršen izbor za svečane prilike, ali i za svakodnevni ručak
PUNJENE PEČURKE KOJE ODUŠEVLJAVAJU SVAKIM ZALOGAJEM Lagano predjelo sa bogatim ukusom
Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na današnjoj trpezi
LARISINA VOĆNA ŠTRUDLA ZA PRAVE SLADOKUSCE Fenomenalna poslastica po receptu bez mane
Fenomenalna poslastica po ukusu bez mane, svi će vam tražiti dodatak.
NEODOLJIVI PESTO SOS Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Ukusa koji priča priče.
Komentari (0)