Lagan i kremast, ovaj kolač će doživeti bezbroj varijacija u zavisnosti od voća koje ćete staviti odozgo.
Mileram kocke
Sastojci:
Za testo:
225 g glatkog brašna
20 g šećera u prahu
115 g hladnog putera
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašičice mleka
3 žumanca
Za fil:
3 belanca
100 g šećera
1 prstohvat soli
600 g milerama
2 pudinga od vanile
Priprema:
U činiju stavite brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, pa dodajte hladan puter isečen na kockice. Mesite prstima, lomeći puter, dok ne dobijete smesu sličnu prezlama. Dodajte ostale sastojke i kratko promešajte. Testo podeliti na dva jednaka dela, umotati u providnu foliju i ostaviti u frižideru najmanje tri sata. Testo možete napraviti nekoliko dana ranije i koristiti ga po potrebi. Za fil umutiti belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg, pa kašiku po kašiku dodavati šećer, mešajući bez prestanka. Pomešajte puding sa nekoliko kašičica mlinaca da razbijete grudvice, a zatim pomešajte sa ostatkom mlina. Izmiksati i sjediniti Mileram sa belanca, s tim da belanca treba lagano umešati špatulom tri puta. Pleh dimenzija 30 x 20 cm obložite papirom za pečenje i rasporedite prvu polovinu testa. Prstima malo poravnajte i popunite praznine, pa rasporedite fil. Zatim u fil dodajte drugu polovinu testa. Kolač pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni sa ventilacijom oko 50 minuta. Poslužite uz sezonsko voće ili, po želji, pre drugog testa pospite šakom malina, borovnica, kupina, višanja i pecite zajedno.
GRČKA SLADOLED TORTA Nepečena poslastica po receptu blogerke "anina kuhinja"
Napravite ovu neodoljivu nepečenu poslasticu po receptu Ane Krstajić Krstić
MONTE KRISTO SENDVIČ Božanstven izbor za nedeljni doručak, garantujemo da se niko neće buniti
Poslužite ga uz laganu i osvežavajuću zelenu salatu, ili pojačajte sa hrskavim krompirićima
LJUTI NAMAZ OD CVEKLE I MAJONEZA Pravi gurmanski, može se služiti uz pečenje
Ljuti namaz od cvekle i majoneza se jednostavno pravi, a ukus je pravi gurmanski.
SALATA SA MAKARONAMA I PILETINOM Zasitna, pravi se očas posla, tražićete više!
Priprema se za tili čas i vrlo je zasitna.
KREMASTA KROMPIR SALATA Gurmani će je obožavati, može se služiti i uz ribu ili meso
Gurmani će obožavati ovu kremastu krompir salatu.
Komentari (0)