BRZE, JEDNOSTAVNE, NEODOLJIVE Mileram kocke će oduševiti svakog ko ih proba

Trpeza/I.V.

13:12

U sosu sa 0

Lagan i kremast, ovaj kolač će doživeti bezbroj varijacija u zavisnosti od voća koje ćete staviti odozgo.

Mileram kocke
Shutterstock

 

Mileram kocke

Sastojci:

Za testo:

225 g glatkog brašna

20 g šećera u prahu

115 g hladnog putera

1/2 kesice praška za pecivo

2 kašičice mleka

3 žumanca

Za fil:

3 belanca

100 g šećera

1 prstohvat soli

600 g milerama

2 pudinga od vanile

Priprema:

U činiju stavite brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, pa dodajte hladan puter isečen na kockice. Mesite prstima, lomeći puter, dok ne dobijete smesu sličnu prezlama. Dodajte ostale sastojke i kratko promešajte. Testo podeliti na dva jednaka dela, umotati u providnu foliju i ostaviti u frižideru najmanje tri sata. Testo možete napraviti nekoliko dana ranije i koristiti ga po potrebi. Za fil umutiti belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg, pa kašiku po kašiku dodavati šećer, mešajući bez prestanka. Pomešajte puding sa nekoliko kašičica mlinaca da razbijete grudvice, a zatim pomešajte sa ostatkom mlina. Izmiksati i sjediniti Mileram sa belanca, s tim da belanca treba lagano umešati špatulom tri puta. Pleh dimenzija 30 x 20 cm obložite papirom za pečenje i rasporedite prvu polovinu testa. Prstima malo poravnajte i popunite praznine, pa rasporedite fil. Zatim u fil dodajte drugu polovinu testa. Kolač pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni sa ventilacijom oko 50 minuta. Poslužite uz sezonsko voće ili, po želji, pre drugog testa pospite šakom malina, borovnica, kupina, višanja i pecite zajedno.

Komentari (0)

Loading