OD SAME POMISLI IDE NAM VODA NA USTA Tortilje punjene piletinom i sirom pa zapečene u rerni, bolje ne postoji!
Ručak koji svi vole, a najviše domaćice jer ne moraju mnogo da se bakću oko rerne.
Tortilje s piletinom iz rerne
Sastojci:
8 velikih tortilja
600 g pilećih prsa
2 kašike maslinovog ulja
2 crvene paprike
1 luk
300 g kukuruza iz konzerve
so, biber
200 g narendane gaude (ili drugog topivog sira)
Za sos:
2 kašike ulja
2 velike kašike glatkog brašna
400 ml bujona (mesnog ili povrćnog)
100 ml pasiranog paradajza
1 kašičica mlevene ljute paprike (ako volite ljuto ako ne, onda slatke)
2 kašičice slatke mljevene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
½ kašičice sušenog origana
so po ukusu
Priprema:
Za sos zagrejte bujon u zasebnoj posudi. Na srednje jakoj vatri u drugoj posudi zagrejte ulje. Dodajte brašno i mešajt 2 minuta. Kad brašno malo požuti, dodajte ljutu i slatku papriku, bili luk i origano, pa mešajte još minut. Zatim pomalo dolivajte bujon uz stalno mešanje kako biste raasturiligrudvice. Potom ulijlte pasirani paradajz, posolite i pustite sos da krčka 10 minuta. Nakon toga ga probajte i po potrebi dosolite ili pak začinite dodatnim začinima po ukusu.
Očistite i naseckajte luk sitno. Papriku očistite, operite i narežite na kockice. Operite piletinu i narežite je na kockice. Na srednje jakoj vatri dinstajte luk 5 minuta ubacute papriku i dinstajte dok ne omekša, a zatim dodajte piletinu. Posolite, pobiberite, dodajte proceđeni kukuruz, pa sve zajedno dinstajte desetak minuta, dok piletina ne bude kuvana.
Namastite dublji pleh i slažite tortilje. Na svaku tortilju stavite kašiku-dve sosa, piletine i malo narendanog sira, pa smotajte tortilju i položite je u pleh. Nastavite sve dok ne potrošite tortilje i piletinu. Ostatak sosa prelijte ili premažite preko tortilja i zatim pospite ostatkom rendanog sira, a po želji ga možete i dodatno narendati. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)