Ukoliko pravite ajvar, mnogo vremena će vam uštedeti ovi trikovi koje su nam otkrile iskusne domaćice koje ga godinama spremaju i isprobale su razne varijante.
Na ova dva proverena načina ćete veoma brzo oljuštiti ispečene paprike:
Zamrznite ih
Pečene paprike prvo prohladite pa stavite u zamrzivač. Kad ih izvadite, stavite ih u plastičnu kesu, pa pod mlaz tople vode nekoliko sekundi. Odmah ih ljuštite.
Stavite ih u kesu
Ispečene paprike stavite u plastičnu kesu i zavežite je. Pustite da tako odstoje desetak minuta. Kad otvorite kesu, kožica paprika će se sama ljuštiti tako da će biti dovoljno da ih samo provučete kroz prste.
DRAGICA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJMEKŠE PRINCES KROFNE Zamirisaće cela kuća
Napravite ovaj starinski slatkiš po receptu Dragice Marković iz Jasenice kod Valjeva
DOMAĆI SENF Dodaće aromu svakom jelu, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim
Vrlo jednostavne pripreme, pravićete stalno.
OVAKO ITALIJANI PRAVE KEČAP Zdraviji i ukusniji od kupovnog, a poboljšaće ukus svakom jelu
Domaći kečap po italijanskom receptu.
BARBIKJU SOS Savršeno se slaže sa ćevapima i ražnjićima, polizaćete i tanjir
Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a svaki roštilj je uz njega savršen.
SLAĐINA PANAMA TORTA BOLJA OD KLASIČNE Čokoladna, jaka i kremasta, za sve svečane prilike
Napravite ovu tradicionalnu poslasticu po receptu Slađane Rože iz Zrenjanina
Komentari (0)