Najkremastiji sos od pečuraka: Savršeno začinjen baš po vašem ukusu

NajŽena

14:46

U sosu sa 0

Obavezno probajte ovaj neodoljivi sos...

Sos
Printscreen/YouTube/Recipe30

Sosovi mogu da ulepšaju mnoga jela pogotovo ako znate da ukombinujete sastojke. Jedan od popularnijih je i sos od pečuraka, jer se odlično kombinuje sa pastom, mesom... Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept koji je spoj dve vrste pečuraka, mirisnih začina, crnog vina... Lako se pravi, a ukus je očaravajući, pa smo sigurni da će vam se dopasti. 

Sastojci:
500 g pečuraka 
1 paket sušenih vrganja
6 kašika putera
2 šalotke (vrsta crnog luka, a može zamena i 1 crni luk)
1 kašika seckanog svežeg timijana
2 čena belog luka
2,5 šolje pilećeg bujona
2-3 šolje crnog vina
1 kašika brašna
1/2 šolje pavlake za kuvanje 
1 kašika seckanog svežeg peršuna

 

 

Priprema:
Potopite sušene vrganje u crno vino, pa ostavite sa strane. U dubljem tiganju istopite puter (1 kašiku), pa dodajte seckani luk i timijan. Kada luk omekša dodajte mleveni beli luk i iseckane pečurke. Kuvajte dok pečurke ne puste vodu i dok ne promene boju. Sipajte crno vino sa vrganjima i kuvajte dok ne ispari. Zatim sipajte bujon i ostavite da se krčka dok tečnost malo ne ispari. U posudi pomešajte puter sobne temeprature sa brašno i dobro sjedinite. Zatim postepeno dodajte u sos i mešajte dok se ne zgusne. Smanjite temepraturu i sipajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Krčkajte još 10 minuta, pa začinite i pospite seckanim peršunom. 

 

Komentari (0)

Loading