Obavezno probajte ovaj neodoljivi sos...
Sosovi mogu da ulepšaju mnoga jela pogotovo ako znate da ukombinujete sastojke. Jedan od popularnijih je i sos od pečuraka, jer se odlično kombinuje sa pastom, mesom... Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept koji je spoj dve vrste pečuraka, mirisnih začina, crnog vina... Lako se pravi, a ukus je očaravajući, pa smo sigurni da će vam se dopasti.
Sastojci:
500 g pečuraka
1 paket sušenih vrganja
6 kašika putera
2 šalotke (vrsta crnog luka, a može zamena i 1 crni luk)
1 kašika seckanog svežeg timijana
2 čena belog luka
2,5 šolje pilećeg bujona
2-3 šolje crnog vina
1 kašika brašna
1/2 šolje pavlake za kuvanje
1 kašika seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Potopite sušene vrganje u crno vino, pa ostavite sa strane. U dubljem tiganju istopite puter (1 kašiku), pa dodajte seckani luk i timijan. Kada luk omekša dodajte mleveni beli luk i iseckane pečurke. Kuvajte dok pečurke ne puste vodu i dok ne promene boju. Sipajte crno vino sa vrganjima i kuvajte dok ne ispari. Zatim sipajte bujon i ostavite da se krčka dok tečnost malo ne ispari. U posudi pomešajte puter sobne temeprature sa brašno i dobro sjedinite. Zatim postepeno dodajte u sos i mešajte dok se ne zgusne. Smanjite temepraturu i sipajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Krčkajte još 10 minuta, pa začinite i pospite seckanim peršunom.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)