NAJSOČNIJI PILEĆI FILE Ovakav sos još niste probali, zagarantovano će oduševiti celu porodicu
Prste da poližete...
Piletina je uvek dobra ideja za najukusniji ručak. Ako ste u dilemi kako da je pripremite, imamo savršen recept za vas. Pripremljena na ovaj način oduševiće celu porodicu.
Sastojci:
300 g pilećeg filea,
1 nemasni jogurt (čašica),
1 kašičica senfa,
so i biber po ukusu,
peršun,
1 kašičica kurkume,
semenke korijandera
Priprema:
Pileći file (bez kožice) narežite na kockice i prodinstajte 5 minuta u tiganju bez ulja. Povremeno protresite tiganj da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena.
Piletinu prelijte jogurtom, dodajte senf, so i biber po ukusu, kurkumu i malo izmrvljenih semenki korijandera. Promešajte i ostavite da se krčka na laganoj vatri dok sva tečnost ne uvri – otprilike još 5 minuta.
Pred sam kraj pospite naseckanim peršunom. Poslužite uz kuvani ili pire krompir.
Bonus video:
Možda vas zanima:
SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
BRZO JELO IZ RERNE Piletina sa pavlakom za kuvanje, sočno meso u kremastom sosu
Piletina sa pavlakom je ukusno jelo, a priprema ne zahteva mnogo vremena.
BRZO JELO OD PILETINE Sočni zalogaji od mesa u ljutom sosu popraviće vam raspoloženje posle napornog dana
Ako jelo spremate i za decu, umesto ljute začinske paprike, stavite slatku.
PILEĆI NAGETSI IZ RERNE Krckavo, pohovano meso sa krompirom, bez stajanja kraj šporeta
Pileće medaljone poslužite uz majonez ili kečap.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)