BRZO JELO OD PILETINE Sočni zalogaji od mesa u ljutom sosu popraviće vam raspoloženje posle napornog dana
Ako jelo spremate i za decu, umesto ljute začinske paprike, stavite slatku.

Sastojci:
500 g pilećeg mesa
1 čaša kiselog mleka (180 ml)
2 glavice crnog luka
5 kašika soka od paradajza
1 kašika ljute mlevene paprike
Priprema:
Na ulju prodinstajte iseckan crni luk da omekša, pa dodajte meso isečeno na komade, mlevenu papriku, sok od paradajza i dinstajte dok meso ne promeni boju. Dodajte pola litra tople vode, kiselo mleko, so po ukusu. Krčkajte oko pola sata na tihoj vatri polupoklopljeno, odnosno dok meso ne omekša. Servirajte uz kuvani krompir ili pirinač.
Možda vas zanima:

PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.

PILETINA U SOSU Neodoljivo jelo oduševiće i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Ukusno jelo oduševiće celu porodicu.

PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

PILEĆI NAGETSI IZ RERNE Krckavo, pohovano meso sa krompirom, bez stajanja kraj šporeta
Pileće medaljone poslužite uz majonez ili kečap.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)