PILEĆI NAGETSI IZ RERNE Krckavo, pohovano meso sa krompirom, bez stajanja kraj šporeta

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Pileće medaljone poslužite uz majonez ili kečap.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa  

500 g krompira

100 g prezli

200 g kačkavalja

250 g margarina

1 kašika mešavine suvog biljnog začina

Priprema:

Krompir oljuštiti, oprati i iseckati. Posebno pomešati prezle i rendani kačkavalj, a margarin istopiti. Meso iseći na manje komade i svaki umočiti u margarin, a potom uvaljati u smesu sa prezlama. Ređati po sredini podmazanog pleha. Sa strane staviti krompir, posoliti po ukusu, preliti preostalim margarinom i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading