Napravite na brz i jednostavak način majonez koji je bezborj puta zdraviji od kupovnog.
Sastojci
- jedno jaje
- 200 ml suncokretovog ulja
- kašičica senfa
- kašičica soli
- kašika limunovog soka
Priprema
Važno je da svi sastojci koji koristite budu iz frižidera. Poželjno je da suncokretovo ulje na 20-ak minuta ohladite u zamrzivaču.
U blender stavite jaje, senf, so, ulje i limunov sok. Stavite štap blendera na samo dno i mutite pet sekundi. Zatim štap pomerajte gore - dole i mutite otprilike 25 sekundi. Majonez je gotov!
Čuvajte ga u frižideru i iskoristite ga u roku od pet dana.
Naravno, domaći majonez je mnogo zdraviji od kupovnog zato što sadrži manje kalorija. Idealan je dodatak mnogim jelima, a možete ga bez brige konzumirati u umerenim količinama ako ste na dijeti.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)