Napravite na brz i jednostavak način majonez koji je bezborj puta zdraviji od kupovnog.
Sastojci
- jedno jaje
- 200 ml suncokretovog ulja
- kašičica senfa
- kašičica soli
- kašika limunovog soka
Priprema
Važno je da svi sastojci koji koristite budu iz frižidera. Poželjno je da suncokretovo ulje na 20-ak minuta ohladite u zamrzivaču.
U blender stavite jaje, senf, so, ulje i limunov sok. Stavite štap blendera na samo dno i mutite pet sekundi. Zatim štap pomerajte gore - dole i mutite otprilike 25 sekundi. Majonez je gotov!
Čuvajte ga u frižideru i iskoristite ga u roku od pet dana.
Naravno, domaći majonez je mnogo zdraviji od kupovnog zato što sadrži manje kalorija. Idealan je dodatak mnogim jelima, a možete ga bez brige konzumirati u umerenim količinama ako ste na dijeti.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)