DOMAĆI URNEBES MOŽE SE MAZATI NA HLEB Pikantni namaz koji se pravi jednostavno, sa svim sezonskim sastojcima

Anđela Jovanović

11:03

U sosu sa 0

Napravite pikantni sos koji više nikada nećete kupovati!

urnebes
Shutterstock

Sastojci

  • po ukusu očišćene pečene crvene paprike ili fileti pasterizovane crvene paprike
  • 500 gr krem sira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 5 kašičica mlevene slatke paprike
  • 2 kašičice ravne tucane ljute paprike po ukusu
  • 4 čena belog luka
  • 1 kuvano jaje
  • biber, (so po ukusu)

Priprema

Sitno iseckajte pečenu papriku ili pasterizovane filete paprika, beli luk izgnječiti kroz spravicu za luk i narendajte sitno kuvano jaje.
Krem sir (možete kombinovati koji god volite) i staviti 5 kašičica slatke mlevene aleve paprike i 2 kašičice tucane ljute paprike, stavljajte po ukusu, zatim promešajte da dobijete ujednačenu smesu
Pomešajte iseckane sastojke sa krem sirom i maslinovim uljem;
Začinite i izmešajte sve. Ako su sirevi slani, ne mora da se stavlja so, samo mrva bibera.

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading