Marinirana azijska piletina: Recept koji je oduševio ljubitelje egzotičnih ukusa
Ako ste ljubitelj azijske kuhinje, egzotičnih i neobičnih ukusa ovaj recept vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim
Marinirana azijska piletina
Sastojci:
- 1 šoljica sočiva
- 2 šoljice seckanog crvenog luka
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika rendanog svežeg đumbira
- 1 šoljica rendane šargarepe
- 1 šoljica paradajza
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja
- 1/2 veze peršuna
- 800 g pilećeg belog mesa
- 3 kašike ulja
- 3 kašike slatke paprike
- 2 kašičice kumina
- 1 kašičica kurkume
- 1/2 kašičice karanfilića u prahu
- so, biber
- ulje
Priprema:
Premažite meso miksom začina, začinite solju i ostavite pola sata da se marinira. Na ulju propržite seckane crni i beli luk, šargarepu i rendani đumbir. Dodajte sočivo i šoljicu seckanog paradajza i so, dolijte vodu i pustite da provri. Dodajte peršun i kuvajte 30 minuta. Na vrelom ulju pecite meso sa svake strane po osam minuta, a potom stavite u rernu na 220 stepeni i pecite još 15 minuta. Poslužite sa sočivom kao prilogom.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)