Čorba od rukole: Okrepiće vas kao nijedna druga, melem je za dušu i telo
Topla i kremasta čorba sa rukolom može da bude adekvatna zamena za kompletan obrok u hladnim, zimskim danima jer je prepuna vitamina
Sastojci:
- 2 kašike putera
- 200 g rukole
- 150 g mladog luka
- 2 kocke supe od povrća
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake sa 12% m. m.
- 1 kašičica integralnog brašna
- so, biber
Priprema:
Na puteru izdinstajte iseckani mladi luk, dodajte rukolu. Nakon par minuta, dodajte supu, so i biber. Kad supa provri, smanjite temperaturu i kuvajte još 30 minuta. Umutite jaje, kiselu pavlaku i integralno brašno štapnim mikserom i ulijte u čorbu. Služiti uz prepečen hleb.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)